Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Αθλητικοί ΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του συντοπίτη μας Κωνσταντίνου Πανταζή με ΕΟΕ, ΔΟΕ και «Τόκιο 2020» για τη Λαμπαδηδρομία

Σημαντικές συναντήσεις, με την ιδιότητα του Τελετάρχη Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας είχε δυο ημέρες (28-29/3) ο Πανταζής Κωνσταντίνος. Ο Συντοπίτης μας, ως μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, θα έχει την ευθύνη των τελετών τόσο στην Αρχαία Ολυμπία όσο και στο Παναθηναϊκό στάδιο ,συμμετείχε στην συνάντηση εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με κλιμάκιο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η νέα συνάντηση, η πρώτη για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΟΕ μεταξύ εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Θέμα συζήτησης στην ατζέντα της συνάντησης υπήρξαν οι τελετές αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο την επόμενη χρονιά. Όπως είναι ήδη γνωστό, η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην αρχαία Ολυμπία και η τελετή παράδοσης στις 19 Μαρτίου 2020 στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Η λαμπαδηδρομία αναμένεται να καλύψει σε οκτώ ημέρες μεγάλο μέρος της Ελλάδας όπου το Ολυμπιακό φως θα γίνει, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, δεκτό με ενθουσιασμό. «Βρισκόμαστε στην Αθήνα όλοι μαζί, για μία ακόμα φορά, ώστε το μεγαλειώδες γεγονός της αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους αγώνες του Τόκυο να συζητηθεί σε οργανωτικά θέματα και όχι μόνο με κάθε λεπτομέρεια ώστε η επιτυχία αυτών των παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκδηλώσεων να κρίνεται ως δεδομένη» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Στη σύσκεψη, διάρκειας τεσσάρων ωρών, όπου η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσωπήθηκε σε υψηλό επίπεδο μετείχαν ακόμα ο Γεν. Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Θανάσης Βασιλειάδης,την οργανωτική επιτροπή «Τόκυο 2020» εκπροσώπησε η Hiromi Kawamura και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι Cédric Daetwyler και Monika Rieder.