Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

ergatiko-kentro-lavriou-anatolikhs-attikhs

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε πάρα πολλά σημεία της Ανατολικής Αττικής μεταξύ αυτών και σε περιοχές που το καλοκαίρι πλήγηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

  Η ΔΕΗ Α.Ε. μπορεί  χωρίς χρονοτριβή να επιτίθεται με μένος κατά εργαζομένων που αδυνατούν να πληρώσουν λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων τους, κόβοντάς τους το ρεύμα στην πρώτη ευκαιρία, δεν δείχνει όμως τα ίδια αντανακλαστικά όταν πρέπει να συντηρήσει το δίκτυο της για να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στον λαό.

  Αυτό φυσικά δεν γίνεται τυχαία αλλά γιατί η ΔΕΗ, σαν Ανώνυμη Εταιρία πλέον, τα βλέπει όλα σαν κόστος-όφελος  οπότε από την μία θα επιτίθεται στον λαό με αγριότητα και από την άλλη θα μας παρέχει κακοσυντηρημένα δίκτυα τα όποια θα αφήνουν με την πρώτη βροχή ολόκληρες περιοχές και ανθρώπους με προβλήματα υγείας για ώρες στο σκοτάδι.

  Η κυβέρνηση Σύριζα έχει μεγάλη ευθύνη για την περεταίρω συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όπως έχει μεγάλη ευθύνη και πρέπει να δώσει λύση για τις συνεχόμενες και πολύωρες διακοπές ρεύματος που δυσχεραίνουν την ζωή κατοίκων των περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

  Η κατάσταση αυτή, αποδεικνύει περίτρανα ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και άλλων υπηρεσιών και δομών,   όχι μόνο δεν καλυτερεύει την ζωή του λαού αλλά πέρα ότι θα τις χρυσοπληρώνει θα του επιστρέφονται πίσω κακοσυντηρημένα δίκτυα που θα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα

  Η μόνη λύση είναι οι εργαζόμενοι να παλέψουν για πραγματικά Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού πλήρως κοινωνικοποιημένη όπου θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον λαό για την κάλυψη των αναγκών του.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: