Απεργία για την 1η Μάη κήρυξε το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής

Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής, στο οποίο πήραν μέρος συνδικαλιστές από Σωματεία εργαζομένων της Ανατολικής Αττικής.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, που κήρυξε απεργία για την 1η Μάη, την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μέντης Μάης οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδριο με νόθους και εργοδότες και πως απάντησε το ταξικό εργατικό κίνημα.

Επίσης σημείωσε ότι την πρωτομαγιά με την μαζική μας παρουσία στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά  μας για  συνδικάτα που να υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων χωρίς νόθους και εργοδότες.
Ενώ ο Βαλσαμος  Συρίγος μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας  του ΠΑΜΕ και σύνεδρος  στο συνέδριο της ΓΣΕΕ μετέφερε από πρώτο χέρι την προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας να κάνει δύο νόθα συνέδρια σε Καλαμάτα και Ρόδο.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν μεταξύ άλλων και συνδικαλιστές από τον χώρο του αεροδρομίου και της ΔΕΗ-ΑΗΣ Λαυρίου οι οποίοι μετέφεραν την πείρα από τους  χώρους εργασίας τους.

Στο τέλος έγινε προγραμματισμός δράσης που περιλαμβάνει  περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους με το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής για την απεργία της Πρωτομαγιάς και την συγκέντρωση στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο την Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: