“Ενότητα – Δημιουργία”: Ανακοίνωση για το Κέντρο Υγείας Κερατέας

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες όλων μας, χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την, έστω και εν μέρει, επαναλειτουργία και ένταξη των Ιατρείων Κερατέας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσω της διοικητικής υπαγωγής τους στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου !

Θυμίζουμε ότι στις 17-4-2018 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν αιτήματος (υπ’ αρ. πρωτ. 4609/30-3-2018) τεσσάρων συμβούλων της αντιπολίτευσης, το θέμα της διακοπής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κερατέας, προκειμένου να παρακινήσουμε την απαθή έως τότε δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να υλοποιήσει μέσω του θεσμικού της ρόλου, με την συμμετοχή και την βοήθεια όλων μας, το χρόνιο πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κερατέας, της λειτουργίας του ΚΥΑΑ Κερατέας «Κ. Πρίφτης».

Ένα βήμα έγινε, αλλά ας μην γελιόμαστε, θέλει πολύ δρόμο ακόμα και αγώνα για να λειτουργήσει το ΚΥΑΑ Κερατέας, ως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ και να μην είναι «παράρτημα» του Κ.Υ. Λαυρίου!!

Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθειά μας, ώστε το ΚΥΑΑ Κερατέας «Κ. Πρίφτης» να αποσπασθεί από την ΑΕΜΥ Α.Ε. και να ενταχθεί πλήρως στο Ε.Σ.Υ. ώστε να λειτουργήσει ως αυτόνομο Κέντρο Υγείας παρέχοντας στους κατοίκους της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας με την λειτουργία και του (μοναδικού στην Ν.Α. Αττική) Τμήματος Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.

ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΕΡΩΤ. ΜΑΚΡΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: