Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΝέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κωνσταντίνος Λεβαντής: 18 Απριλίου 2011. Ημέρα ορόσημο για τον τόπο μας

18 Απριλίου 2011. Ημέρα ορόσημο για τον τόπο μας. Οι δυνάμεις καταστολής αποχωρούν και το Οβριόκαστρο παραδίδεται στους πολίτες που πάλεψαν σκληρά και έθεσαν τις ζωές τους σε κίνδυνο για 128 ημέρες.

Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε αυτή την ημέρα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το Οβριόκαστρο και κάθε πηγή οξυγόνου. Να συνεχίσουμε με πολιτικές για το περιβάλλον και το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο που εκτείνεται έξω από τις πόρτες μας.

Με την προστασία και τον καθαρισμό των ακτών, των δασών και του Εθνικού Δρυμού, με τον συστηματικό καθαρισμό όλων των ρεμάτων της περιοχής, με την βελτίωση και συντήρηση του δικτύου πυρασφάλειας, με την αναβάθμιση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και την εξασφάλιση συνεχούς ετοιμότητας.

Με την οριστική κατάργηση χωροθέτησης ΟΕΔΑ στην Κερατέα με νομοθετική ρύθμιση ανάκλησης όλων των διατάξεων που την επέβαλαν.

Με την μετατροπή του Οβριόκαστρου σε χώρο μνήμης του αγώνα και περιοχής ανάδειξης της βιοποικιλότητας της Λαυρεωτικής, αναψυχής, περιπάτου και καταφυγίου θηραμάτων.