Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποίηση Εκδήλωσης-παρουσίασης Ημερολογίου-Λευκώματος με τίτλο «Ο ορυκτός πλούτος της Λαυρεωτικής γης»

Με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στον χώρο του Παλαιού Μηχανουργείου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση –παρουσίαση του Ημερολογίου-Λευκώματος 

με τίτλο «Ο ορυκτός πλούτος της Λαυρεωτικής γης» από το ΚΑΠΗ Λαυρίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για τη σημασία του ορυκτού πλούτου της Λαυρεωτικής από τους κάτωθι ομιλητές: κ. Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, κ.  Μαριλένα Μαρμάνη,  Ιστορικό-Αρχαιολόγο, Δρ. ΕΜΠ,

Κ. Γ. Καφαντάρη, Σπηλαιολόγο-φωτογράφο και κ. Μιχάλη Φίτρο, Γεωλόγο, MSc Πανεπ. Πατρών.  Τον συντονισμό είχε η κ.  Αθηνά Αποστόλου, Προϊσταμένη Δομών Τρίτης Ηλικίας του ΝΠΔΔ. ΚΕΦΑΛΟΣ.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε μουσική εκδήλωση από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Λαυρίου υπό τη Διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Ευτύχη Ζάρμπ και προσφορά χειροποίητων εδεσμάτων από τις κυρίες-μέλη του ΚΑΠΗ Λαυρίου.

 Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε τους ομιλητές για το επιστημονικό τους έργο και μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος για τη με κάθε τρόπο προστασία και ανάδειξη του ορυκτού πλούτου της περιοχής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννης Αδάμης, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσίκλος, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ», κ. Δήμητρα Πάλλη που είχε θέσει υπό την αιγίδα της την εκδήλωση,  η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Θορικός», κ. Ευαγγελία Βελετάκου, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής, κ. Αρετούσα Μακρή, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΕΜΕΛ, κ. Αναστάσιος Βλάδος, η Διευθύντρια του ΒΒΕΜ, κ. Σοφία Ρωκ-Μελά, εκπρόσωποι και μέλη φορέων και συλλόγων της πόλης,  τα μέλη του ΚΑΠΗ, προσκεκλημένοι και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, καθώς και η κ. Ματίνα Βιδάλη, εθελόντρια του ΚΑΠΗ, με την αρωγή της οποίας έγινε η συγκεκριμένη έκδοση από τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.