Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΝέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥγεία-Κέντρα Υγείας

Ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για το Κέντρο Υγείας Κερατέας

Στις 16 Απριλίου 2019 εκδόθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, μια απόφαση  με θέμα «Επαναλειτουργία των Ιατρείων Κερατέας σε παραχωρούμενους χώρους κτηρίου ΑΕΜΥ Κερατέας».

Ένα κείμενο που εξαγγέλλει ότι θα εκκινήσουν οι διαδικασίες υπογραφής προγραμματικής  σύμβασης για την παραχώρηση χώρων για τα Ιατρεία Κερατέας, που θα στελεχωθούν, θα εξοπλιστούν και θα υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Μετά από κάποιους μήνες ή χρόνια, δηλαδή, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι παραθεριστές στην περιοχή της Κερατέας, θα «απολαμβάνουν» τις υπηρεσίες κάποιων γιατρών με περιορισμένο ωράριο, όπως γινόταν με τα ιατρεία του Ι.Κ.Α. μέχρι το 2013 που καταργήθηκαν.

Την επόμενη ημέρα, ο Δ. Λουκάς ανακοίνωσε θριαμβολογώντας ότι, σύμφωνα με αυτή την απόφαση, «Το Κέντρο Υγείας Κερατέας «Κ. Πρίφτης» εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Και υποσχέθηκε βοήθεια με προσωπικό και μέσα από το Δήμο! Λίγο πριν την ημερομηνία λήξης του, συνεχίζει να διαστρεβλώνει και να ερμηνεύει τα γεγονότα, όπως τον συμφέρει.

Την απάντηση θα την πάρει από τον λαό της Λαυρεωτικής στις 26 Μαΐου και θα είναι ηχηρή!

Η Κερατέα έχτισε το Κέντρο Υγείας χωρίς καμία κρατική συμβολή. Ο Δήμος αγόρασε το οικόπεδο το 2001 πληρώνοντας 140.000.000 δραχμές και ο ευεργέτης της Κωνσταντίνος Πρίφτης ξόδεψε περισσότερα από 4.500.000 ευρώ για τις υποδειγματικές εγκαταστάσεις.

Πάγια και καθολική απαίτηση από την Πολιτεία, των κατοίκων της Κερατέας και των Οικισμών της, των επιχειρηματιών και των απασχολούμενων στο ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας, συνεχίζει να είναι:

-Η πλήρης ένταξη του Κέντρου Υγείας Αποκατάστασης Αποθεραπείας Κερατέας «Κωνσταντίνος Πρίφτης» στο Ε.Σ.Υ.

-Η κάλυψη όλων των προβλεπόμενων θέσεων ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού και η συνεχής λειτουργία ολόκληρο το 24ωρο.

-Η κατοχύρωση της αυτονομίας και ανεξαρτησίας του από άλλα Κέντρα Υγείας.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Εποχή»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μια σκέψη για το “Ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για το Κέντρο Υγείας Κερατέας

  • Τώρα που γίνεται πράξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από προσπάθειες και παρεμβάσεις από τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ από το 2016 και το προσωπικό ενδιαφέρον του υπουργού και του υφυπουργού(ΠΟΛΑΚΗΣ-ΞΑΝΘΟΣ) και αποκτά πλέον η ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ πραγματικό ενταγμένο πλήρως στο ΕΣΥ, το οποίο είχαν στερήσει στον τόπο μας οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είμαστε η μόνη πόλη των ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ που δεν έχει, έρχονται διάφορες ανακοινώσεις από όσους ευελπιστούν να διοικήσουν τον τόπο κενού περιεχομένου. Αν πραγματικά έχουν αντιληφθεί τον ρόλο ενός Κέντρου Υγείας καλό είναι να βοηθήσουν με σοβαρότητα και με πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση να επανδρωθεί όσον το δυνατόν γρηγορότερα με μηχανήματα και προσωπικό και να λειτουργήσει τάχιστα.
    Γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τελικά τι θα μας ξημερώσει στο φινάλε, ας βάλει ο θεός το χέρι του και τυχόν επικρατήσουν ο μη γένοιτο στις επερχόμενες εθνικές εκλογές οι θιασώτες της ιδιωτικοποίησης της ΥΓΕΙΑΣ και όχι μόνο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.