Ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για το Κέντρο Υγείας Κερατέας

Στις 16 Απριλίου 2019 εκδόθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, μια απόφαση  με θέμα «Επαναλειτουργία των Ιατρείων Κερατέας σε παραχωρούμενους χώρους κτηρίου ΑΕΜΥ Κερατέας».

Ένα κείμενο που εξαγγέλλει ότι θα εκκινήσουν οι διαδικασίες υπογραφής προγραμματικής  σύμβασης για την παραχώρηση χώρων για τα Ιατρεία Κερατέας, που θα στελεχωθούν, θα εξοπλιστούν και θα υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Μετά από κάποιους μήνες ή χρόνια, δηλαδή, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι παραθεριστές στην περιοχή της Κερατέας, θα «απολαμβάνουν» τις υπηρεσίες κάποιων γιατρών με περιορισμένο ωράριο, όπως γινόταν με τα ιατρεία του Ι.Κ.Α. μέχρι το 2013 που καταργήθηκαν.

Την επόμενη ημέρα, ο Δ. Λουκάς ανακοίνωσε θριαμβολογώντας ότι, σύμφωνα με αυτή την απόφαση, «Το Κέντρο Υγείας Κερατέας «Κ. Πρίφτης» εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Και υποσχέθηκε βοήθεια με προσωπικό και μέσα από το Δήμο! Λίγο πριν την ημερομηνία λήξης του, συνεχίζει να διαστρεβλώνει και να ερμηνεύει τα γεγονότα, όπως τον συμφέρει.

Την απάντηση θα την πάρει από τον λαό της Λαυρεωτικής στις 26 Μαΐου και θα είναι ηχηρή!

Η Κερατέα έχτισε το Κέντρο Υγείας χωρίς καμία κρατική συμβολή. Ο Δήμος αγόρασε το οικόπεδο το 2001 πληρώνοντας 140.000.000 δραχμές και ο ευεργέτης της Κωνσταντίνος Πρίφτης ξόδεψε περισσότερα από 4.500.000 ευρώ για τις υποδειγματικές εγκαταστάσεις.

Πάγια και καθολική απαίτηση από την Πολιτεία, των κατοίκων της Κερατέας και των Οικισμών της, των επιχειρηματιών και των απασχολούμενων στο ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας, συνεχίζει να είναι:

-Η πλήρης ένταξη του Κέντρου Υγείας Αποκατάστασης Αποθεραπείας Κερατέας «Κωνσταντίνος Πρίφτης» στο Ε.Σ.Υ.

-Η κάλυψη όλων των προβλεπόμενων θέσεων ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού και η συνεχής λειτουργία ολόκληρο το 24ωρο.

-Η κατοχύρωση της αυτονομίας και ανεξαρτησίας του από άλλα Κέντρα Υγείας.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Εποχή»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Αρέσει σε %d bloggers: