Τριγυρίζουμε στο Σούνιο για να Ζούμε Όμορφα!

Ο Ναός του Ποσειδώνα.
Το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα πίσω του.
Η καλύτερη παραλία ολόκληρης της αττικής ακτογραμμής.
Ένα μυστικό φαράγγι χαρά του πεζοπόρου.

Εμείς για να Ζούμε Όμορφα τριγυρίζουμε στο Σούνιο!

Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε αρχαίο ναό χτισμένο σε ωραιότερο σημείο από αυτόν του Ποσειδώνα στο Σούνιο, που αγναντεύει από ψηλά τα κύματα του Αιγαίου εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια από το 444 π.Χ., για την ακρίβεια. Ο επιβλητικός δωρικός ναός είναι χάρμα οφθαλμών από κοντά, σχεδόν όσο και η θέα του στη θάλασσα, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος που τον φιλοξενεί (και ο οποίος λειτουργεί κάθε μέρα από τις 9.00 ως τη δύση του ηλίου) περιλαμβάνει επίσης τα απομεινάρια του μικρού ναού της Αθηνάς Σουνιάδος, του φρουριού με τα τείχη και τον μικρό οικισμό στο εσωτερικό του, και του λιμανιού που βρισκόταν κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα.

Η παραλία-σταρ της περιοχής δεν είναι άλλη από το ΚΑΠΕ, τον μικρό κλειστό κολπίσκο με τα εντελώς κυκλαδίτικα νερά, το ψιλό, χρωματιστό βοτσαλάκι και τις μυστικές παραλίες δεξιά κι αριστερά του, στις οποίες φτάνετε περπατώντας ή… τσαλαβουτώντας μέσα στο νερό. Τα Σαββατοκύριακα, θα έρθετε είτε πολύ νωρίς, είτε πολύ αργά, είτε πολύ οπλισμένοι με υπομονή, καθότι εδώ και κάμποσα χρόνια που το μυστικό διέρρευσε τις βουτιές της απολαμβάνει εδώ η μισή Αθήνα!

Τι ξέρετε για τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου; Πιθανότατα όχι πολλά, καθότι πρόκειται για μια από τις ελάχιστες αθηναϊκές εξοχές που έχουν καταφέρει μυστηριωδώς να παραμείνουν μυστικές. Το highlight του δρυμού είναι το  Χάος, ένα εντυπωσιακό βάραθρο περιστοιχισμένο από κάθετα βράχια, το βάθος του οποίου αγγίζει τα 55 μέτρα. Η θεωρία λέει ότι πιθανότατα δημιουργήθηκε από την πτώση της οροφής σπηλαίου που υπήρχε στην περιοχή.

Δεν είναι, βέβαια, μόνο αυτό: Στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου μπορείτε να οδηγήσετε ή/και να περπατήσετε ένα τμήμα της διαδρομής που αγγίζει τα 15 χιλιόμετρα, αλλά και να στρωθείτε –καιρού επιτρέποντος– για πικνίκ στον πευκώνα, όπου θα βρείτε χώρο αναψυχής με πηγές και τραπεζάκια του πικνίκ στη σκιά των δέντρων. Για να φτάσετε εδώ, θα ακολουθήσετε από το Λαύριο της πινακίδες προς Άγιο Κωνσταντίνο, και εν συνεχεία εκείνες που δείχνουν τον δρόμο προς Χάος και Αγία Τριάδα.

Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για κυριακάτικη εκδρομή!

https://www.zoumeomorfa.gr

Αρέσει σε %d bloggers: