Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Νέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πρόγραμμα του συνδυασμού “Νέα Εποχή”

Φίλες και Φίλοι,

Έχουν περάσει σχεδόν 29 χρόνια από το Καλοκαίρι του 1990, όταν μία ομάδα νέων τότε ανθρώπων αποφασίσαμε να πάρουμε τη μοίρα του τόπου μας στα δικά μας χέρια. Όταν αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με ότι δεν μας άρεσε και να παλέψουμε για τις ιδέες μας.

Πέντε χρόνια πριν, όταν έκλεινα πίσω μου την πόρτα του Δημαρχείου ένιωθα μία βαθιά και ειλικρινή ικανοποίηση. Παραδίδαμε έναν Δήμο σε αναπτυξιακή τροχιά, απαλλαγμένο από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος, με έργα υποδομής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ένα ευρύ δίκτυο δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.
Παρά τις αμφιβολίες και τους κινδύνους που είχαμε επισημάνει, σεβαστήκαμε την εντολή που μας δόθηκε και δώσαμε στη νέα δημοτική αρχή τον χώρο και τον χρόνο που χρειαζόταν για να αναπτύξει τα δικά της σχέδια για τον τόπο μας και να προχωρήσει παρακάτω το έργο που παραδίδαμε.

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Οι προσδοκίες διαψεύστηκαν, τα όνειρα προδόθηκαν και οι νικητές, δυστυχώς, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, η Λαυρεωτική τα τελευταία πέντε χρόνια κινείται συνεχώς προς τα πίσω. Η κατάσταση δεν αποτυπώνεται μόνο με δείκτες και αριθμούς. Η αδυσώπητη πραγματικότητα είναι κυρίως αποτυπωμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων, των κατοίκων της Καμάριζας, της Κερατέας, του Λαυρίου και των Οικισμών.

Ήμουν πάντα εδώ και σας κοιτούσα στα μάτια. Ήμουν πάντα παρών για να ακούσω τους προβληματισμούς σας.
Εσείς είστε που μας θέσατε το πραγματικό δίλλημα: Να επαναπαυθούμε στο έργο των τελευταίων είκοσι ετών και να πούμε ότι «εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε» ή να μπούμε ξανά στη δύσκολη και κοπιαστική μάχη για να διασώσουμε και να συνεχίσουμε το έργο αυτό, που απαξιώνεται και καταστρέφεται από την χειρότερη δημοτική αρχή που γνώρισε ο τόπος μας; Από την ανυπαρξία έργου, τον αυταρχικό τρόπο διοίκησης, τις πελατειακές σχέσεις, τον τυχοδιωκτισμό, την ανικανότητα και την εκμετάλλευση των τοπικιστικών συναισθημάτων;
Τόσα χρόνια πρώτιστος στόχος όσων συντάχθηκαν και πάλεψαν με τη «Νέα Εποχή» ήταν να κρατήσουν τις παλαιοπολιτικές τακτικές μακριά από της ζωές τους. Δικαιούμαστε σήμερα να επιτρέψουμε την παλινόρθωση ενός τέτοιου μοντέλου αυτοδιοίκησης;

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Πριν από εννέα χρόνια, μας επιβλήθηκε η συνένωση των τότε Δήμων Κερατέας και Λαυρεωτικής και της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου. Όταν μου αναθέσατε την διοίκηση του νέου Δήμου, κλήθηκα να πάρω μία δύσκολη απόφαση. Να επιλέξω μεταξύ του καιροσκοπικού τοπικισμού, που θα με έκανε πρόσκαιρα αγαπητό στο χωριό μου, και ενός κοινού μέλλοντος. Αποφάσισα να πάρω τον δύσκολο δρόμο. Τέσσερα χρόνια ως Δήμαρχος προσπάθησα να αποδείξω ότι δεν υπάρχουν τείχη που να μας χωρίζουν, και αν υπάρχουν μπορούμε να τα γκρεμίσουμε. Αποδείξαμε, ότι μπορούμε να είμαστε ένας κόσμος που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Το μεγάλο μας πρόβλημα σήμερα δεν είναι ο ενιαίος Δήμος. Είναι η απερχόμενη δημοτική αρχή που πέντε χρόνια κάνει ότι μπορεί για να σπείρει τη διχόνοια και να μπορεί να επιβιώνει πάνω στα συντρίμμια. Η Λαυρεωτική χρειάζεται μία δημοτική αρχή με βαθιά γνώση των προβλημάτων, με πρόγραμμα, πείρα και κυρίως μία δημοτική αρχή πρόθυμη να αναθεωρήσει τη λειτουργία και τον ρόλο της αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σήμερα.

Είμαστε λοιπόν εδώ!
Πριν από λίγους μήνες η «Νέα Εποχή» επαναπροσδιόρισε όσα μας είχαν τεθεί ως δεδομένα. Νέα στελέχη, νέοι άνθρωποι προσέγγισαν την προσπάθεια να διασώσουμε τη Λαυρεωτική αλλά και να την αλλάξουμε. Οι ιδέες των νέων σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλαιότερων δημιούργησαν μία νέα προσέγγιση στο πως θα πρέπει σήμερα να λειτουργεί ο Δήμος αλλά και στο ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του τόπου μας.

Όραμά μας, ένας τόπος που προσφέρει ευκαιρίες, δημιουργεί θέσεις εργασίας και επιδιώκει την ευημερία των πολιτών του. Που δεν διώχνει τα παιδιά του.

Ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το αύριο με έργα και δράσεις παντού. Με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Αφετηρία, η συλλογική μας εμπειρία, οι μεγάλες αλλαγές που έφερε η κρίση και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες.

Το Πρόγραμμα μας για τη δημοτική περίοδο 2019 – 2023, ξεκινά με 10 προτεραιότητες κρίσιμες και καθοριστικές. Δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο, από την πρώτη μέρα, για να τις πετύχουμε.
Το όραμά μας, περιλαμβάνει 9 βασικούς στόχους που οδηγούν στην απογείωση του Δήμου.

Η «Νέα Εποχή» μπαίνει ξανά στη μάχη των εκλογών γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη Λαυρεωτική.

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι!

Όλοι μαζί, επιστροφή στο μέλλον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ:
➡️ http://bit.ly/neaepoxi1923

Μια σκέψη για το “Το Πρόγραμμα του συνδυασμού “Νέα Εποχή”

  • Διάβασα με την δέουσα προσοχή και προτείνω στους δημότες-συμπολίτες της ΚΕΡΑΤΕΑΣ να κάνουν το ίδιο και να μη το προσπεράσουν έτσι εύκολα, σε ότι αφορά τις προτάσεις και προγραμματικές εξαγγελίες για την ΚΕΡΑΤΕΑ της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Κ. ΛΕΒΑΝΤΗ. Διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα όραμα για τον τόπο μας εφικτό κατ΄αρχάς να πραγματοποιηθεί, ρεαλιστικό που καλύπτει τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες του τόπου μας στην νέα εποχή που ζούμε.
    Ο καθένας μας ας τις κρατήσει όλες αυτές τις γραπτές προτάσεις-δεσμεύσεις του κ. ΛΕΒΑΝΤΗ και σε τυχόν εκλογή του να τις χρησιμοποιεί για να ελέγχει και απαιτεί την υλοποίησή τους. Έτσι όλοι μαζί νομίζω θα συμβάλουμε θετικά στο να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά, που είναι και το ζητούμενο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.