Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν θα συμμετάσχουν οι “Ελεύθεροι Ανθρωπιστές Πατριώτες Λαυρεωτικής” στις Δημοτικές Εκλογές

Ο Επικεφαλής του Δημοκρατικού Πατριωτικού Δημοτικού Συνδυασμού ΕΑΠΑΛ, Στέφανος Καλογήρου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές 2019.

Συντοπίτισσες και Συντοπίτες της Λαυρεωτικής,

Τον Γενάρη ανέβαλλα επ’ αόριστον την εκ νέου μόνιμη μετεγκατάστασή μου στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και δήλωσα παρόν με την ιδρυτική διακήρυξη του Δημοκρατικού Πατριωτικού Δημοτικού Συνδυασμού ΕΑΠΑΛ.

Με την εκλογή μου από την βάση ως Επικεφαλής των ΕΑΠΑΛ, αφιέρωσα όλο μου τον χρόνο, όλη μου την ενέργεια, γνώση και εμπειρία, καθώς και όλες μου τις προσπάθειες στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου και συγκροτημένου Στρατηγικού Σχεδίου για την Λαυρεωτική, με βάση τις Πολιτικές Αρχές της Δημοψηφισματικής Διακυβέρνησης και Αυτάρκειας, αλλά και στην επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων-συνεργατών, ώστε συνολικά να κάνουμε την διαφορά.

Προχώρησα χωρίς, και ποτέ δεν επιδίωξα, καμία πηγή χρηματοδότησης και καμία δικτύωση με το δωσίλογο κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα. Προτεραιότητα έδωσα στους ανθρώπους που προορίζονται για τις έμμισθες θέσεις των άμεσων, βασικών συνεργατών μου και θα έχουν ευθύνες οργάνωσης και διοίκησης, ως Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένων Συμβούλων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Αναζήτησα πεισματικά τουλάχιστον 15-20 καθαρούς ανθρώπους, με πραγματικό αντισυστημικό προσανατολισμό, ισχυρό Δημοκρατικό Πατριωτικό σθένος και εξαιρετικές γνώσεις, ικανότητες και δυνατότητες στο αντικείμενο που προορίζονται να αναλάβουν με βάση τις 11 Ομάδες Αυτάρκειας που ανακοίνωσα.

Δευτερευόντως αναζήτησα τουλάχιστον 15 άλλους καθαρούς ανθρώπους με επίσης πραγματικό αντισυστημικό προσανατολισμό και ισχυρό Δημοκρατικό Πατριωτικό σθένος, χωρίς όμως εξαιρετική γνώση, ικανότητες και δυνατότητες που θα δράσουν γενικά ως απλοί αντιπρόσωποι όλων των ηλικιών και λοιπών εκπαιδευτικών/επαγγελματικών κατηγοριών των Δημοτών. Γενικά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα σε αυτήν την αναζήτηση και τελικά συγκεντρώθηκε περίπου διπλάσιος αριθμός τέτοιων ανθρώπων, αποφασισμένοι να εμπλακούν.

Αντιθέτως συνάντησα πρωτίστως τεράστια δυσκολία να βρω καθαρούς ανθρώπους που συνδυάζουν πραγματικό αντισυστημικό προσανατολισμό και ισχυρό Δημοκρατικό Πατριωτικό σθένος με εξαιρετικές γνώσεις, ικανότητες και δυνατότητες στο αντικείμενο που προορίζονται να αναλάβουν και δευτερευόντως να είναι αποφασισμένοι να εμπλακούν και να βάλουν πλάτη στην προσπάθεια που έκανα από πραγματικές θέσεις ευθύνης. Παραδέχομαι ευθαρσώς ότι τελικά δεν κατάφερα να συγκεντρώσω επαρκή αριθμό εξαιρετικών τέτοιων ανθρώπων.

Όσο και αν πιστεύω στην γνώση, τις ικανότητες και τις δυνατότητες μου, είναι αδύνατον να κάνω εξαιρετικά πράγματα στη Λαυρεωτική με βάση τις Πολιτικές Αρχές και το Στρατηγικό Σχέδιο των ΕΑΠΑΛ, χωρίς την συνδρομή επαρκούς αριθμού εξαιρετικών συνεργατών.

Για αυτόν τον λόγο δεν καταχρώμαι την εμπιστοσύνη του Λαυρεωτικού Λαού και συνεπής στις δεσμεύσεις μου, παραιτούμαι από Υποψήφιος Δήμαρχος και δεν θα συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές. Λυπάμαι πολύ, διότι με την παραίτησή μου ο Λαυρεωτικός Λαός δεν θα έχει καμία αντισυστημική, Δημοκρατική Πατριωτική επιλογή στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Η παραίτησή μου όμως είναι αναπόφευκτη και ίσως επιβεβλημένη, ώστε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους εξαιρετικοί άνθρωποι στη Λαυρεωτική που απείχαν συνειδητά από την πεισματική προσπάθεια μου να κάνουμε μαζί εξαιρετικά πράγματα, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στο καθεστώς κατοχής που προσεχώς θα εντείνει την επίθεσή του εναντίον μας. Δυστυχώς όπως έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα τα χειρότερα έρχονται και δεν θα είναι περαστικά…

Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλες και όλους που αυτήν την περίοδο με βοήθησαν χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον στην προσπάθειά μου και στήριξαν την επιμονή μου να μην προβώ σε κανενός είδους συναλλαγή με καμία και κανέναν! Περισσότερες λεπτομέρειες για την εμπειρία μου πιθανόν να δημοσιοποιήσω προσεχώς…

Τέλος όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έχω δεχθεί προτάσεις από κόμματα του Δημοκρατικού Πατριωτικού χώρου να είμαι Υποψήφιος Βουλευτής Αν. Αττικής στις προσεχείς εκλογές. Παραμένω όμως προς το παρόν αρκετά διστακτικός, παρόλο που θα ήθελα ολόψυχα να βοηθήσω, διότι δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος, ότι ο Ελληνικός Λαός είναι συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος να σώσει τον εαυτό του. Δυστυχώς φαίνεται να συνεχίζει να αυτοκτονεί είτε με εξευτελιστική αποχή ή με εγκληματική ψήφο φαινομενικής αντίδρασης-διαμαρτυρίας από την Σκύλλα στην Χάρυβδη. Ελπίζω ολόψυχα να διαψευσθώ στις επικείμενες Ευρωπαϊκές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Απευθύνω σε όλες και όλους αγωνιστικούς, πατριωτικούς χαιρετισμούς.

Σούνιο, 5/5/2019

Ο Επικεφαλής των ΕΑΠΑΛ
Στέφανος Καλογήρου