Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Πασχαλινό Εργαστήριο
Το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο που λειτουργεί με την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου Λαυρεωτικής και του ΤΠΠΛ, πραγματοποίησε, με επιτυχία, τη Μ. Δευτέρα στις 22 Απριλίου 2019, Πασχαλινό Εργαστήριο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κάτω Μηχανουργείου της Ελληνικής Εταιρείας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλά παιδιά με τις οικογένειές τους.
Επίσης παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, πρώην εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, οι Εθελοντές-συνεργάτες του ΒΒΕΜ και πολλοί άλλοι φίλοι και υποστηρικτές του έργου του Μουσείου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά!
Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν πολλές κατασκευές όπως Πασχαλινές Λαμπάδες, Γλυκίσματα και Πήλινα Αυγά γεμάτα εκπλήξεις με μεταλλεύματα, περνώντας μια δημιουργική μέρα κι αντλώντας νέες γνώσεις για τα Πασχαλινά έθιμα του τόπου μας συνδέοντάς τα με την πλούσια ιστορία της Λαυρεωτικής !
Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του εθελοντή του Μουσείου και πρώην εργαζόμενου της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου κ. Χαράλαμπου Συρίγου όπου με τη βοήθειά του, οι συμμετέχοντες κατασκεύασαν Σταυρουδάκια από Βάγια.
Το ΒΒΕΜ ευχαριστεί θερμά όλους όσους υποστήριξαν την εκδήλωση όπως την κηροπλαστική βιοτεχνία «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΙΑΔΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» και την εταιρεία «SEPTONA ABEE», για την ευγενική τους χειρονομία να προσφέρουν προϊόντα των επιχειρήσεών τους για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Ευχόμαστε σε όλους Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά !