Το Ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Κερατέας

Με κεντρικό σύνθημα «Δύναμή μας, οι άνθρωποί μας», παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, που θα συμμετάσχει αυτόνομα και ανεξάρτητα από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 για την Κοινότητα Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής.  Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από ενεργούς πολίτες, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, επιτυχημένους επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων της Κερατέας.

Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους (με αλφαβητική σειρά):

 • Αντωνίου Ιωάννα του Γεωργίου, Ελεύθερη επαγγελματίας – Μέλος Δ.Σ Φιλοζωικού Σωματείου «ΠΡΟΚΡΙΣ» Κερατέας
 • Βασιλείου Ιατρού Βασιλική του Νικολάου, Φοροτεχνικός – Αντιπρόεδρος Α.Ο. «ΝΙΚΗ» Κερατέας
 • Ζορμπάς Απόστολος του Σταματίου, Επιχειρηματίας – Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κερατέας
 • Λιανού Τυχερή (Ρούλα) του Πέτρου, Επιχειρηματίας Κερατέας
 • Λιάπη Σταματίνα (Μάτα) του Δημητρίου, Οικονομολόγος σε δημόσια υπηρεσία
 • Λιούμης Κωνσταντίνος του Ιωάννη, Φαρμακοποιός
 • Μυλωνάς Αντώνης του Δημητρίου, Χημικός Οινοποιός – Επιχειρηματίας Κερατέας
 • Μωραΐτης Νεκτάριος (Άκης) του Γεωργίου, Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.
 • Ορφανίδη Δέσποινα (Ντέπη) του Γεωργίου, Εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Κερατέας – Οικίστρια
 • Παπαθανασίου Σταμάτιος του Σωτηρίου, Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. – Πρόεδρος Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας
 • Παπασωτηρίου Ελευθέριος του Χρήστου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
 • Παυλίδου Εύα του Θεόδωρου, Χημικός Μηχανικός σε δημόσια υπηρεσία
 • Ρουμπάνη Ελένη του Νικόλαου, Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
 • Χατζηδιαμαντής Γιώργος του Ανδρέα, Μηχανολόγος Μηχανικός – Αντιπρόεδρος Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας

Ακολουθούν τα αναλυτικά βιογραφικά των υποψήφιων:

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                                                                  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κερατέα, όπου αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο.  Διατηρούσε κατάστημα επί 25 χρόνια στην Κερατέα, ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 2008 είναι ενεργό μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας «Πρόκρις»,  με έντονη δραστηριότητα στην μέριμνα των αδέσποτων ζώων, ενώ από το 2011 διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, ως ταμίας. Είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας «Πνοή Αγάπης» του Νοσοκομείου  Άγιος Σάββας.  Διαθέτει πιστοποίηση ECDL για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης επαγγελματικής κατάρτισης τουριστικών επαγγελμάτων και σεμινάρια βιοκαλλιέργειας με πρακτική άσκηση. Κατέχει  βεβαίωση πιστοποίησης από την ACTA για θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Project Management, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επιχειρηματικότητας και Μarketing.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                                                                     Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορωπί. Είναι φοροτεχνικός και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2006 διαμένει στην Κερατέα. Είναι αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Νίκη» Κερατέας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Ιατρού και μεγαλώνουν 2 παιδιά.

ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ                                                                       Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κερατέα και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης της σχολής Γεωπονίας του τμήματος Φ.Π.. Είναι ιδιοκτήτης, μαζί με τον αδελφό του, του “Limit up” cafe και πρόεδρος του ΕμποροΕπαγγελματοΒιοτεχνικού Συλλόγου Κερατέας-Κουβαρά.

ΛΙΑΝΟΥ ΤΥΧΕΡΗ (ΡΟΥΛΑ) του ΠΕΤΡΟΥ                                                                                                Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στην Κερατέα. Διατηρεί κατάστημα στο κέντρο της Κερατέας. Είναι μέλος της Δημοτικής Χορωδίας Κερατέας από το 2008 και έχει διατελέσει ταμίας του ΕμποροΕπαγγελματοΒιοτεχνικού Συλλόγου Κερατέας-Κουβαρα, την περίοδο 2014-2016. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

ΛΙΑΠΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ (ΜΑΤΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                                                              Γεννήθηκε στην Κερατέα το 1969. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου Μάστερ (MSc) στο αντικείμενο της Διασφάλισης Ποιότητας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών. Εργάζεται, από το 1991, ως Μόνιμη Υπάλληλος, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχει μακρά εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης. Έχει ασχοληθεί με θέματα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων και τα τελευταία έτη με την παρακολούθηση της εκτέλεσης Προϋπολογισμού των Νομικών Προσώπων εποπτείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είναι ενεργό μέλος της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (2016-2019). Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Ματσινόπουλο και έχει δύο παιδιά.

ΛΙΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                                                                         Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην πόλη της Κερατέας. Σπούδασε φαρμακοποιός με ειδίκευση στη βιομηχανική φαρμακευτική. Διατηρεί φαρμακείο στη Κερατέα τα τελευταία 12 χρόνια. Παράλληλα ασχολείται  εδώ και 17 χρόνια  με την ερεύνα και ανάπτυξη πρωτοτύπων φαρμακευτικών προϊόντων για λογαριασμό ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών. Έχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε Ελλάδα και εξωτερικό σαν εφευρέτης, για αρκετά φαρμακευτικά σκευάσματα. Είναι επίσης υπεύθυνος φαρμακοεπαγρύπνησης σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες & μέλος σε οργανισμούς και συλλόγους γύρω από το φάρμακο & την υγεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κοντομανωλοπούλου και πατέρας 2 κοριτσιών 6 και 3,5 χρονών.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                                                                                     Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Κερατέα. Είναι πτυχιούχος Χημικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Οινολογία. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως οινοποιός στο ιδιόκτητο οινοποιείο του στην Κερατέα. Έχει υπάρξει στο παρελθόν ενεργό μέλος διαφόρων συλλόγων και τοπικών φορέων όπως ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Νίκη» Κερατέας. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Ντούνα και πατέρας δυο παιδιών.

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΕΚΤΡΑΡΙΟΣ (ΑΚΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                                                  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κερατέα. Είναι Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του ΕΜΠ. Εργάζεται ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Διαθέτει εκτενές ερευνητικό έργο στο αντικείμενο των ασύρματων επικοινωνιών με περισσότερες από 80 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του διεθνούς ινστιτούτου ΙΕΕΕ από το 1998. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. καθώς και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου «Χρυσή Τομή».

ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΝΤΕΠΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                                               Γεννήθηκε στον Άλιμο το 1961. Αφού τελείωσε το Θουκυδίδειο Λύκειο Καλαμακίου, συνέχισε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικών και Γαλλικών Σπουδών, από όπου αποφοίτησε το 1983. Παράλληλα ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φοίτησή της στο Τμήμα Ανώτερων Σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου με ειδίκευση στην Εμπορική Ορολογία, όπως επίσης και στο Μεταφραστικό Τμήμα του ίδιου Ινστιτούτου. Από το 1990 διαμένει με την οικογένειά της στο Δήμο Κερατέας, στην περιοχή Αμφιτροπή.  Εργάζεται ως καθηγήτρια Γαλλικών στο Γυμνάσιο Κερατέας από το 1996 ως σήμερα. Είναι παντρεμένη με τον ειδικό καρδιολόγο Ζαχαρία Ορφανίδη, τέως Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής Ασκληπιείου Βούλας και έχει τέσσερα παιδιά.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ                                                                    Γεννήθηκε στην Κερατέα το 1974. Είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε και εργάζεται στη Διεύθυνση Τεχνολογίας και Στρατηγικής Δικτύου του ΟΤΕ.  Τα τελευταία 11 χρόνια είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «Χρυσή Τομή». Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Κερατέας 2007-2010, Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «Θορικός» Δήμου Λαυρεωτικής 2014-2017, Ιδρυτικό μέλος της «Συνεργασίας για τα παιδιά της Κερατέας», μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Mαθητών Λυκείου, εκτελεστής και μέλος του Δ.Σ της Φιλαρμονικής Κερατέας καθώς και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Είναι παντρεμένος  με την Ειρήνη Νοητάκη και έχουν τρία παιδιά.

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                                                                  Γεννήθηκε και ζει στην Κερατέα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε πολυεθνική εταιρία. Επίσης έχει εργασθεί σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους στα τμήματα υποδομής καλαθοσφαίρισης.

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΥΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                                                                                      Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Κερατέα, όπου ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και έχει  μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς επίσης και στη Διαχείριση Αποβλήτων. Γνωρίζει άριστα δύο ξένες γλώσσες. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον τομέα διαχείρισης της ποιότητας και της ασφάλειας τροφίμων. Σήμερα εργάζεται στο δημόσιο, σε Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Διετέλεσε μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Χρυσή Τομή» για πολλά έτη και είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη του συλλόγου «Απόλλων».

ΡΟΥΜΠΑΝΗ ΕΛΕΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                                                                                   Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας δύο μελετητικά γραφεία, ένα στην Κερατέα και ένα στην Αθήνα. Ευαισθητοποιημένη ως αρχιτέκτονας σε θέματα που αφορούν το κτισμένο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής που μπορεί να επιφέρει αυτό στους κατοίκους μιας περιοχής, έχει ως στόχο να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση αυτού και γενικότερα στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών της. Είναι παντρεμένη και έχει αποκτήσει ένα παιδί.

ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ                                                                          Γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1969 και κατοικεί μόνιμα στην Κερατέα από το 1984. Σπούδασε Μηχανολογία στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1993. Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «Χρυσή Τομή» ενώ έχει διατελέσει μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κερατέας. Εργάζεται εδώ και 17 χρόνια στην εταιρεία RAVAGO LAVRION MABEE (Πρώην DOW Hellas ΑΒΕΕ). Μεταξύ 2010 – 2015 εργάστηκε ως Διευθυντής Εργοστασίου της DOW Sverige SA σε απόσπαση από την DOW Hellas ΑΒΕΕ στο Norrköping της Σουηδίας. Από το 2015 είναι μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και Διευθυντής Εργοστασίου των εγκαταστάσεων της στο Λαύριο Αττικής. Είναι σύζυγος της Καίτης Δημητρίου και έχουν δυο παιδιά.

Αρέσει σε %d bloggers: