Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση του Συνδυασμού “Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Κερατέας”

Ο νέος Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Κερατέας» αποτελεί μια κίνηση από ενεργούς πολίτες, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, επιτυχημένους επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων της Κερατέας που αποφάσισαν από κοινού την συγκρότηση ανεξάρτητου και αυτόνομου ψηφοδελτίου για τις κοινοτικές εκλογές της Κερατέας με βάση την δυνατότητα που δίνει πλέον ο Νόμος 4555/2018 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης Ι).

Αναλόγως βέβαια θα μπορούσε να πράξει και οποιαδήποτε άλλη ομάδα πολιτών ή υπάρχουσα δημοτική παράταξη και να συμμετάσχει ως υποψήφια για το κοινοτικό συμβούλιο της Κερατέας.

Η φιλοσοφία της ομάδας μας είναι να αποτελείται από ανθρώπους της κοινότητας (Κερατέα & Οικισμοί) που ζουν, εργάζονται, δραστηριοποιούνται ή προσφέρουν και μοιράζονται το ίδιο όραμα γι’ αυτή. Γι’ αυτό και πρώτα γνωριστήκαμε, συναντηθήκαμε, συζητήσαμε και εφόσον αναπτύχθηκε ο συνδετικός κρίκος που μας ενώνει, προχωρήσαμε στην κατάθεση του Συνδυασμού μας για την Κοινότητα Κερατέας χωρίς επικεφαλής ή καθοδηγητές.

Σε όλες τις προσκλήσεις που απευθύναμε, είτε σε φορείς που γνωρίζαμε, είτε σε μεμονωμένα άτομα, δώσαμε μία προθεσμία για την απάντηση τους, ώστε να έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στους βασικούς άξονες της Πρωτοβουλίας και εφόσον ευθυγραμμιζόμαστε, να ενταχθεί οποιοσδήποτε στην ομάδα. Δεν ήταν στις αρχές μας να εντάξουμε συμπολίτες μας, χωρίς να γνωριστούμε και να συμφωνήσουμε ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για την πόλη.

Θα θέλαμε να απαντήσουμε σε συγκεκριμένη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο πως όντως στις 3 Μαΐου, μια μέρα πριν την κατάθεση του Συνδυασμού στο Πρωτοδικείο Αθηνών και ενώ είχαν ολοκληρωθεί από μέρους μας όλες οι διαδικασίες με τα υπό κατάθεση δικαιολογητικά υπήρξε συγκεκριμένο ενδιαφέρον για ένταξη στον συνδυασμό ενός συμπολίτη μας από τον οικισμό της Δροσιάς.

Δυστυχώς η ένταξή του δεν ήταν εφικτή την τελευταία στιγμή, όχι μόνο από τεχνικής πλευράς αλλά και ηθικής, αφού δεν θα μπορούσε να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα χωρίς να έχουμε καν γνωριστεί, παρόλα αυτά τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του έστω και την ύστατη αυτή στιγμή.

Η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Κερατέας» χαιρετίζει τη στήριξη από την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Λαυρεωτικής, οι οποίες αποφάσισαν να δώσουν ελεύθερο χώρο σε ανεξάρτητους πολίτες να έχουν λόγο στα κοινά.

Για τα επόμενα 4 χρόνια η ομάδα αυτή θα προσπαθήσει παράλληλα με το Δημοτικό Συμβούλιο και όλα τα συντονιστικά όργανα των οικιστών, να βοηθήσει στη επίλυση των προβλημάτων της πόλης και των οικισμών, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην περιβαλλοντική, αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.

Σας καλούμε να σταθείτε πλάι μας, ώστε όλοι μαζί να αποκτήσουμε την Κερατέα που μας αξίζει, είτε κατοικούμε μέσα στην πόλη, είτε στους Οικισμούς. Δεν χωράνε άλλες διαμάχες σε ένα τόσο μικρό τόπο….

Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Κερατέας
Αρέσει σε %d bloggers: