Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣΝέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Νέα Εποχή»: Ξανά στη μάχη των εκλογών. Μπορούμε και πάλι να αλλάξουμε τη Λαυρεωτική!

Φίλες και Φίλοι,
Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο ενάντια στην καταστροφή και την παρακμή. Η «Νέα Εποχή» μπαίνει ξανά στη μάχη των εκλογών γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε και πάλι να αλλάξουμε τη Λαυρεωτική.
Οι θέσεις και οι ιδέες μας για το μέλλον είναι που μας παρακινούν.

Όραμά μας ένας τόπος που προσφέρει ευκαιρίες, δημιουργεί θέσεις εργασίας και επιδιώκει την ευημερία των πολιτών του. Αφετηρία, η συλλογική μας εμπειρία, οι μεγάλες αλλαγές που έφερε η κρίση και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Το Πρόγραμμα μας για την περίοδο 2019-2023, ξεκινά με 10 προτεραιότητες κρίσιμες και καθοριστικές. Δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο από την πρώτη μέρα για να τις πετύχουμε.

1) Επέκταση της γραμμής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και της Αττικής Οδού μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου. Δημιουργία οργανωμένων χώρων μετεπιβίβασης από ΙΧ στους σταθμούς του Προαστιακού.
Επιτέλους, τέρμα η κοροϊδία. Τέρμα στα σχέδια και τις υποσχέσεις.
Δεν θα σταματήσουμε αν δεν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για το έργο.

2) Ουσιαστική και πλήρης λειτουργία του Λιμένα Λαυρίου με συμμετοχή του Δήμου στη διοίκηση.
Διαμόρφωση ελεύθερης ζώνης. Απόδοση στο Δήμο των τμημάτων που δεν συνδέονται λειτουργικά με το λιμάνι (Οξυγόνο, Νησάκι, Μπλέντα, Θορικό, Βρωμοπούσι, Λεγραινά και κυρίως η παραλιακή οδός της πόλης).
Διατήρηση της γραφικότητας του παλαιού τμήματος, βελτίωση των υποδομών της μαρίνας και τις ιχθυόσκαλας.

3) Ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ Κερατέας με νομοθέτηση κινήτρων εγκατάστασης.
Συνεργασία με Επιμελητήρια, ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες για την άμεση εγκατάσταση νέων Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών μονάδων στο ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας.

4) Δημιουργία Δικτύου Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων με άξονα το Σούνιο, το Θορικό και τις Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις γύρω από τον Άγιο Κωνσταντίνο που θα περιλαμβάνει βυζαντινές Εκκλησίες, νεότερα κτίσματα και χώρους ιστορικής σημασίας σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική.
Ίδρυση Δικτύου Μουσείων Λαυρεωτικής, με στόχο την υποστήριξη, συνεργασία, ανάπτυξη και προβολή όλων των μουσειακών χώρων της Λαυρεωτικής.

5) Ολοκλήρωση των εντάξεων στο σχέδιο.
Ξεκινώντας με την άμεση ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής στην Κερατέα και τις Περιοχές Παραθεριστικής Κατοικίας σε απόλυτη και συνεχή συνεργασία με τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες κάθε περιοχής.

6) Αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Τεχνολογικού Πάρκου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Φιλοξενία και ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, εντατικοποίηση της πολιτιστικής και τουριστικής εκμετάλλευσής του.
Διεκδίκηση ουσιαστικού ρόλου και παρέμβασης του Δήμου στην εξέλιξή του.

7) Στήριξη των καταστημάτων και των επιχειρήσεων της Λαυρεωτικής.
Κάθε χρόνο, οι προμήθειες και οι εργασίες που μπορούν να ανατεθούν στην τοπική αγορά ξεπερνούν το 1εκ.. Αυτό το ποσό, δεσμευόμαστε να επιστρέψει στον τόπο μας.

8) Στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς.
Κίνητρα για διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής, την ενίσχυση των υπαρχουσών βιομηχανιών και την προσέλκυση νέων. Οργάνωση δράσεων για το συντονισμό και την ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών.

9) Οδική και συγκοινωνιακή σύνδεση των αστικών κέντρων του δήμου με όλους τους οικισμούς.

10) Φυσικό Αέριο.
Προώθηση της κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Κερατέα, όπου είναι έτοιμη η υποδομή σύνδεσης, και στο Λαύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ:
➡️ http://bit.ly/neaepoxi1923