Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Παραδοσιακής Χορωδίας του Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «Απόλλων»

Το Σάββατο 18 Μαΐου, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας, η παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου μας, φιλοξένησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας, χαρίζοντας στο φιλόμουσο κοινό της Κερατέας μια μελωδική βραδιά..

Οι χορωδίες πραγματοποίησαν μια συγκινητική εμφάνιση, η οποία αφιερώθηκε στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στις 353.000 Ελληνικές ψυχές του Πόντου που ξεκλήρισε το κίνημα των Νεότουρκων τον Μάιο του 1919. Χρέος και ευθύνη όλων μας, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Την συναυλία άνοιξε η Χορωδία των Μικρασιατών με τραγούδια από την Καππαδοκία και άλλες περιοχές της Μ.Ασίας. Το δεύτερο μέρος άνοιξε η Χορωδία του συλλόγου μας με το τραγούδι του Πόντου Πάρθεν η Ρωμανία και στην συνέχεια ερμήνευσε τραγούδια από την Μακεδονιά, την Ήπειρο, την Θράκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Αυλαία έριξαν από κοινού οι χορωδίες ερμηνεύοντας το τραγούδι από την Μ.Ας΄΄ια Υποψία να μην έχεις. Στην επιτυχία της μουσικής βραδιάς συνέβαλε τα μέγιστα ο χοράρχης κ.Μάνος Σύριος καθώς και ο εξαιρετικός Ιάσονας Κτενάς στο βιολί.

Παρόντες ήταν: η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας κα. Κ.Χολέβα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ασπασία Αργεντίνη, κα. Φ.Σίνη, η κ. Αρετούσα Μακρή, ο κος Σ.Ρόζης, ο κ. Σωτήρης Ιατρού.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η κυρία Έλμα Δόγκα, εκπρόσωποι του Λυκείου τον Ελληνίδων Κερατέας, της Δημοτικής Χορωδίας Κερατέας, ο κ. Θέμης Μακαντάσης Δ/ντής του Δημοτικού Ωδείου Κερατέας «Δ. Νικολάου» και εκπρόσωποι του Συλλόγου Πελοποννησίων Λαυρίου.

Θερμές ευχαριστίες προς: το ΝΠΔΔ Θορικός και την διευθύντρια του Γ’ Νηπιαγωγείου Κερατέας κα. Ε. Μοσχονησιώτη για την παραχώρηση του χώρου, τον κ.Δημήτρη Τσοπάνη για την επιμέλεια ήχου και φωτισμού και το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου μας για την επιμέλεια του χώρου.

Ευχαριστούμε, τέλος, το ενθουσιώδες κοινό για την ανταπόκρισή του στην εκδήλωση της χορωδίας μας αποδεικνύοντας με το ζεστό του χειροκρότημα την αναγνώριση των προσπαθειών μας.

Με εκτίμηση το ΔΣ
και τα μέλη της Χορωδίας του Απόλλωνα