Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
"Ενότητα - Δημιουργία"ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣ

«Ενότητα – Δημιουργία”: Ανακοίνωση για τον Β’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» πριν επτά μήνες, ξεκίνησε αποφασιστικά την πορεία του προς τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, με σκοπό να απαλλαγεί ο τόπος μας από την δυναστεία της αρχής του «ενός», της σπατάλης, της ανικανότητας, της προχειρότητας και της παρακμής.

Στην μεγάλη αυτή προσπάθεια συμμετείχαν πολλά νέα πρόσωπα, με διάθεση πραγματικά ανιδιοτελούς προσφοράς, ιδέες και πίστη πως μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, την ανατροπή και να δώσουμε προοπτική στον τόπο μας. Αγωνιστήκαμε έντιμα, υπεύθυνα, με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι το επιθυμητό, αλλά σίγουρα είναι επιτυχημένο, αν αναλογιστούμε την μικρή σε χρόνο παρουσία μας στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και την διαρκή υπονόμευσή μας από το παλαιό πολιτικό κατεστημένο και τους εκφραστές του.

 Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας εμπιστευθήκατε, που μας στηρίξατε και μας δώσατε την δύναμη να σας εκπροσωπήσουμε, ώστε να έχετε βήμα και λόγο στα θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο στην Λαυρεωτική.

Σήμερα ο στόχος μας παραμένει ίδιος και δεν είναι άλλος από την εκδίωξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, την οποία εκπροσωπεί ο Δημήτρης Λουκάς.

Την χειρότερη Δημοτική Αρχή που έχει γνωρίσει ο τόπος μας, λόγω της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, της ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑΣ, της ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, της ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ και της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ των δημοτών και των θεσμών.

Είχαμε δεσμευθεί δημόσια, ότι δεν θα συνεργαστούμε ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά με τον Δημήτρη Λουκά και την παράταξή του, για τους ανωτέρω λόγους.

Υπέρμαχοι από την αρχή της σύστασης της Παράταξής μας των συνεργασιών και της σύγκλησης θέσεων, συζητήσαμε με τον κ. Κ. Λεβαντή τις βασικές Αρχές και Θέσεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, τις οποίες συμπεριλάβαμε σε κείμενο Προγραμματικής Συμφωνίας, την οποία ζητήσαμε να κάνει γνωστή στους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής του και εφόσον συμφωνήσουν να υπογραφεί από όλους.

Αρχές και δεσμεύσεις μας είναι, η ανασυγκρότηση, η ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας, η αποκατάσταση στις σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας μεταξύ του Δήμου και των πολιτών, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, το ήθος, ο σεβασμός και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και η προάσπιση του δικαίου.

Σήμερα, 29 Μαΐου, ο κ. Λεβαντής μας παρέδωσε υπογεγραμμένο το κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας.

Πιστεύουμε, ότι μετά από αυτή την έγγραφη ουσιαστική και ξεκάθαρη πολιτική δέσμευση απέναντί μας, η επιλογή της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» στις εκλογές την Κυριακή 2 Ιουνίου, θα δώσει την δυνατότητα στην «ΕΝΟΤΗΤΑ –ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» να υλοποιήσει τις βασικές της Αρχές και Δεσμεύσεις, προς όφελος του τόπου μας και της κοινωνίας.

Θα είμαστε παρόντες την επόμενη ημέρα, για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας για την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ της Λαυρεωτικής.
Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΑΡΕΤΟΥΣΑ  ΜΑΚΡΗ

Μια σκέψη για το “«Ενότητα – Δημιουργία”: Ανακοίνωση για τον Β’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών

  • Στην προγραμματική συμφωνία κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να μπεί και ο εξής όρος:
    η δέσμευση του Κ. ΛΕΒΑΝΤΗ στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος να καταψηφίσει τον συνδιασμό που πρόσκητε στην ΝΔ για τις εκλογές που θα ακολουθήσουν για την ανάδειξη του συνδικαλιστικού οργάνου των ΔΗΜΩΝ και ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΔΕ, το οποίο είχε κάνει ο ΛΟΥΚΑΣ με την ανάλλειψη των καθηκόντων του την πενταετία.
    Αυτό έχει μεγάλη σημασία και αφορά τον τόπο μας-ΚΕΡΑΤΕΑ για το φλέγον θέμα των σκουπιδιων.
    Δηλ. βάσει νόμου η κατάργηση ή ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ για την ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ εναπόθεσης των ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ καθορίζετε από ένα όργανο που συμμετέχει εκτός από τον ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ και ο ΕΣΔΝΑ. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν την πλειοψηφία στον ΕΣΔΝΑ την πάρουν οι προσκείμενοι στην ΝΔ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, οι οποίοι από παλιά πρωτοστατούσαν να έλθουν τα σκουπίδια στην ΚΕΡΑΤΕΑ, τί θα μας περιμένει.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.