Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Συνάντηση με την διεύθυνση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

ergatiko-kentro-lavriou-anatolikhs-attikhs

Συνάντηση με την διεύθυνση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, στην έδρα της στο Υμηττό, είχε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής, για το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης του υπεδάφους, αλλά και του περιβάλλοντος, από τις εργασίες καταστροφής ναρκών στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο. Η συγκεκριμένη εργασία είχε δοθεί σε συνεργαζόμενη με τα ΕΑΣ  εργολαβική εταιρία με την ονομασία Ρομποτική Σούκος.

  Στην συνάντηση, με τον πρόεδρο και τον Διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΑΣ, διαπιστώθηκε επίσημα πως μετά την έρευνα στον χώρο που γίνεται η καταστροφή ναρκών υπάρχει σημαντική ρύπανση. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Εργατικού Κέντρου, να μας δοθεί  το πόρισμα από τα δύο ερευνητικά κέντρα με τις μετρήσεις, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό μιας και μας το αρνήθηκε η Διοίκηση των ΕΑΣ και το μόνο που δεσμεύτηκε να μας δώσει είναι το πόρισμα μιας πενταμελούς επιτροπής,  της ίδιας της επιχείρησης, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο.  Ενώ τέλος σε ερώτησή μας για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του χώρου μας μεταφέρθηκε ότι θα γίνει από την συνεργαζόμενη εταιρία του Σούκου που ρύπανε και τον χώρο.

  Ο λαός της περιοχής, αλλά και οι εργαζόμενοι στην ίδια την επιχείρηση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο παρελθόν και συγκεκριμένα πριν αλλά και κατά την διάρκεια των εργασιών της καταστροφής ναρκών η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής,  με πολλές παρεμβάσεις στην διεύθυνση των ΕΑΣ στο Λαύριο, είχε θέσει του προβληματισμούς της για την συγκεκριμένες εργασίες, για τον τρόπο που αυτές γίνονταν καθώς και για το ότι ήταν επιβλαβές για το περιβάλλον και τους εργαζόμενους. Η διεύθυνση συνεχώς μας καθησύχαζε και μας παρουσίαζε κάποιες μετρήσεις που όπως τελικά αποδείχτηκε δεν ήταν σωστές.

  Σε κάθε περίπτωση το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής ζητάει να του δοθούν τα αποτελέσματα από τα ερευνητικά κέντρα, όπως έχει δικαίωμα, για την διασφάλιση της υγείας του λαού και των εργαζομένων καθώς επίσης να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

   Στο τέλος της συνάντησης η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου έθεσε και τα ζητήματα της εντατικοποίησης, της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, της καταστρατήγησης των ειδικοτήτων, τα ελλιπή  μέτρα προστασίας, ΜΑΠ κ.α. για να πάρουμε την απάντηση από την Διοίκηση ότι υπάρχει γενικευμένη εκμετάλλευση παντού, άρα μάλλον γιατί να μην το ακολουθήσει και αυτή, για πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η  εταιρία, που όμως όλα αυτά αντανακλούν στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Επίσης για το ωράριο 10-6μμ που αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν  το θεωρεί αναγκαίο για την επιχείρηση χωρίς να κάνει κουβέντα όμως για οδοιπορικά στους συναδέλφους.

  Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους σε οργάνωση παντού, να μην αποδεχτούν τον 21ο αιώνα να ζούμε με ψίχουλα χωρίς μέτρα προστασίας για την υγεία και την ζωή μας, για να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: