Κ.Ο.Β Λαυρίου του ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις του Υπουργού Σπριτζη

Λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές ο υπουργούς υποδομών κ. Σπριτζης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, μας ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με δομές και σχεδιασμό έργων που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες και την δίκαιη ανάπτυξη, ότι ο προαστιακος θα είναι στο Λαύριο σε τρία χρόνια από την στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι μελέτες… Μάλιστα για να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η  μελέτη του προαστιακού μέχρι το Μαρκόπουλο…

Να θυμίσουμε στον Υπουργό ότι αυτά τα έχουμε ξανακούσει.

Ο προκάτοχός του Υπουργός κ. Λιαππης έκοβε κορδέλες και έδινε εγγυήσεις ότι το τρένο θα σφύριζε στο λιμάνι του Λαυρίου το 2013… Όσοι ακολούθησαν είχαν και αυτοί το δικό τους αφήγημα. Πριν 10 μήνες ο πρωθυπουργός έλεγε τα ίδια στο “αναπτυξιακό συνέδριο” της Ανατολικής Αττικής (λίγο πριν καούν 101 άνθρωποι, απόρροια των επιλογών σε έργα υποδομής όλων των κυβερνήσεων και του ΣΥΡΙΖΑ) Ενώ στα δημοτικά συμβούλια γίνονταν μάχες για το αν θα περάσει κοντά ή μακριά από το αρχαίο θέατρο, αν θα είναι υπόγειο ή υπέργειο κλπ.

Τα έργα υποδομών γίνονται κατά πόσο υπηρετούν τους μονοπωλιακους ομίλους και μόνο. Τον λαό τον έχουν μόνο για να ακριβοπληρώνει με τον ιδρώτα του τις οποίες υποδομές για να κατασκευαστούν και να έχουν τσουχτερά εισιτήρια για  να τις χρησιμοποιεί. Ο προαστιακός θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι εκποιήσεις των λιμανιών, αν και εφόσον επιτρέψουν τα μονοπώλια να αναπτυχθεί ανταγωνιστικό λιμάνι στην Αττική πέραν του Πειραια. Οι πληροφορίες που λένε ότι το εμπορικό κομμάτι του λιμανιού έχει παραχωρηθεί σε Κινέζους μάλλον μπορεί να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση χορτάσαμε και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από παχιά λόγια, ακολούθησαν την ίδια τακτική με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Υπηρέτησαν με αφοσίωση τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και στον σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών, (Αθηναϊκή Ριβιέρα, οδικοί άξονες, ενέργεια). Δεν νοιάστηκαν για έργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για έργα ανάπτυξης σύγχρονων αστικών συγκοινωνιών, νοσοκομείων κλπ.

Στις εκλογές στις 7 του Ιούλη ο λαός πρέπει να πάει στις κάλπες και να δώσει απάντηση στις ταξικές πολιτικές των αστικών κομμάτων δίνοντας δύναμη στην δύναμη του Ψηφίζοντας ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της διεκδίκησης και της προοπτικής.
Για έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο λαός, για να γίνει εδώ και τώρα ο προαστιακός με φθηνό εισιτήριο και όχι οπότε θέλουν οι Κινέζοι ή οι Αμερικανοί.

Κ. Ο. Β Λαυρίου του ΚΚΕ

 

Αρέσει σε %d bloggers: