Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με εκρήξεις κάηκε ολοσχερώς το περιπολικό του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου

Δεν ήταν μόνο ότι έπιασε φωτιά το περιπολικό του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου, το πρωί του Σαββάτου στην Αττική Οδό, αλλά κάηκε εντελώς εξαιτίας των αλλεπάλληλων εκρήξεων που ακολούθησαν θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τόσο του αστυνομικού – οδηγού του όσο και των οδηγών και επιβατών διερχομένων αυτοκινήτων!

Το περιστατικό δείχνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στον εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν οι αστυνομικοί, πέραν αυτών που βιώνουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν το έγκλημα.

Το περιπολικό ανεφλέγη εξαιτίας διαρροής καυσίμου και ενώ βρισκόταν εν κινήσει ένα χιλιόμετρο από τα διόδια της Αττικής Οδού στο Κορωπί.

Ευτυχώς ο οδηγός του ήταν ψύχραιμος, το ακινητοποίησε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης παρότι κινούνταν στην αριστερή λωρίδα και βγήκε από αυτό.

Ειδοποίησε αμέσως και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν επιτόπου δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες.

Ο εφιάλτης βέβαια συνεχίστηκε για αρκετή ώρα αφού η διαρροή καυσίμου και η ανάφλεξή του οδήγησαν σε απανωτές εκρ΄γηξεις με αποτέλεσμα το περιπολικό να καεί ολοσχερώς.

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος για άλλους οδηγούς και οχήματα η Αττική Οδός έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο για λίγη ώρα.

Για το σοβαρότατο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της εγκατάλειψης στην οποία έχουν καταδικάσει την Ελληνική Αστυνομία διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Το αφήγημα της ύπαρξης μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής Αστυνομίας, δεν πρέπει να αναλώνεται σε λόγια και διαφημιστικά σποτάκια. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις ώστε να υπάρξει ένας αξιόμαχος και αξιόπιστος στόλος οχημάτων και μηχανών, ικανά να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Είναι αδιανόητο ο Έλληνας Αστυνομικός, από τα πενιχρά εισοδήματά του, να συμβάλλει για την αποκατάσταση βλαβών σε οχήματα και μηχανές. Αυτό είναι δουλειά της πολιτείας, αν και εφόσον φυσικά, επιθυμεί μια ικανή και αξιόμαχη αστυνομία.

Περιπολικά οχήματα απαρχαιωμένα και με ελλιπή συντήρηση, κυκλοφορούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τις ζωές των αστυνομικών, όσο και των συμπολιτών μας. Αυτήν την φορά δεν είχαμε θύματα, την επόμενη όμως τι θα γίνει…

Η Ένωσή μας, συγχαίρει τον συνάδελφο για τον επαγγελματισμό που επέδειξε και χάρη στην ψυχραιμία του και τα ακαριαία αντανακλαστικά του, είναι καλά στην υγεία του και παράλληλα δεν κινδύνεψαν άλλες ζωές».

http://www.notioanatolika.gr