Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκκλησίαΛαύριοΜητροπολίτης ΝικόλαοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση για το Ειδικό Σχολείο Λαυρίου

Σε ευχάριστο και συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στο Επισκοπείο Λαυρίου η τιμητική εκδήλωση για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου με αφορμή την πρόσφατη βράβευση του ως άνω σχολείου στον διαγωνισμό “ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Διευθύντριας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου κας Ανδριάνας (Λιάνας) Γκίνη, η οποία ανέλυσε την όλη δραστηριότητα του Σχολείου, περί του βραβείου που έλαβαν και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της στον π. Κωνσταντίνο Συρίγο Αρχιερατικό Επίτροπο Λαυρεωτικής για την πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας και της Ιεράς Μητροπόλεως να τιμήσουν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Εν συνεχεία, λάμπρυναν την εκδήλωση με την παρουσία τους η χορωδία και η ορχήστρα των καθηγητών του “Περίκλυτου” Ωδείου Λαυρίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Άννας Τεμπερικίδη, οι οποίοι ερμήνευσαν μουσικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος εξέφρασε στο σύντομο χαιρετισμό του τον ενθουσιασμό του για την επιτυχή αυτή εκδήλωση και δήλωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα δώσει ένα συμβολικό χρηματικό ποσό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου για ορισμένες ανάγκες του. Τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, οι Ιερείς της Λαυρεωτικής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθηγητές, εκπρόσωποι φορέων της Λαυρεωτικής και πλήθος κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου.

Εκ της γραμματείας του Επισκοπείου Λαυρίου