Μπαράζ καταγγελιών για κακοδιαχείριση και στο λιμάνι του Λαυρίου

Φως σε αμφιλεγόμενες πρακτικές που εγείρουν ακόμα και ερωτήματα περί ενδεχόμενης απιστίας προς το δημόσιο ρίχνουν καταγγελίες που ήρθαν στην προσοχή του mononews.gr και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποσταλεί στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης αλλά και στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Γενική Γραμματεία Λιμένων αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ.

Διερευνώνται λοιπόν για περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή απιστίας ή άλλων αδικημάτων μεταξύ άλλων, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου αλλά και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Επίσης πληροφορίες υπάρχουν για «περίεργες» διαδικασίες και στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου κάποιες εκ των οποίων έχουν καταλήξει στα δικαστήρια.

Οι παραπάνω δυο πρώτες περιπτώσεις, για τις οποίες το mononews.gr διαθέτει όλα τα σχετικά έγγραφα, αλλά και πολλές ακόμα τις οποίες έχει σύμφωνα με πληροφορίες επισημάνει η Δημόσια Αρχή Λιμένων, εξηγούν ίσως και τον λόγο που στα τέλη Μαΐου ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος,  απέστειλε επιστολή προς όλα τα διοικητικά συμβούλια των Οργανισμών Λιμένων ιδιοκτησίας του Ταμείου, με την οποία καλεί τις διοικήσεις σε «σχολαστική επιμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Πρόκειται για διοικήσεις που τεκμαίρεται από την αγορά ότι τοποθετηθήκαν με αμιγώς κομματικά κριτήρια κατά την περίοδο του 2015 και κατά παρέκκλιση των αρχών αξιολόγησης και επιλογής και παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν τότε τόσο από την αντιπολίτευση όσο και χρηστών των λιμένων.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ στην πρόσφατη επιστολή του σημείωνε ότι «σε συνέχεια της επιστολής µου Α.Π. 37218 που σας εστάλη την 01/10/2018, µε αφορμή τον σχεδιασμό του Ταμείου για την αξιοποίηση των 10 Περιφερειακών Λιμένων, επανέρχομαι για να υπογραμμίσω την υποχρέωση των διοικήσεων και των Δ.Σ. των Οργανισμών Λιμένων για πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και των εσωτερικών διαδικασιών κατά την διαχείριση θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του Οργανισμού. Η επίδειξη μιας σχολαστικής επιμέλειας στην διαχείριση του Λιμένα όχι μόνο διαμορφώνει μια προοπτική υπεράξιων για τον κάθε Οργανισμό, αλλά δύναται να προσελκύσει ένα ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον διαμορφώνοντας ένα πλέγμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και την δραστηριότητα του Οργανισμού».

Αρέσει σε %d bloggers: