Παρουσίαση Πυροφύλαξης Δίανθου

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ο ΔΙΑΝΘΟΣ κάλεσε  τους πυροφύλακές του στο ξενοδοχείο SARON στο Σούνιο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, για την καλύτερη λειτουργία του πυροφυλακίου και η σύνταξη του προγράμματος πυροφύλαξης.

Στην αρχή της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της δράσης του φορέα στον τομέα της πυροφύλαξης από το 2010 έως και σήμερα και βέβαια το ίδιο το πυροφυλάκιο, που εξαιτίας της προνομιακής του θέσης αποτελεί σημαντικό παράγοντα προστασίας του πρασίνου της Λαυρεωτικής.

Η συνέχεια δόθηκε στη βεράντα του ξενοδοχείου, δίπλα στην πισίνα, όπου τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των φορέων που καλέστηκαν και παρευρέθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα τον λόγο πήραν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου κ. Σπύρος Παπαστάθης που επικεντρώθηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας  του και του Δίανθου.

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας και νεοεκλεγείς τοπικός σύμβουλος Λαυρεωτικής κ. Βαγγέλης Μπούζας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Λουκάς που διαβεβαίωσε τους παρόντες ότι στο διάστημα της αντιπυρικής περιόδου θα πράξει τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμος τα δέοντα για την καλύτερη προάσπιση της Λαυρεωτικής από τις φωτιές.

Τέλος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δίανθου κ. Νίκος Βαφειάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε τους πάντες ότι ο φορέας μας είναι ήδη έτοιμος να συνδράμει στην πυροφύλαξη με ένα άριστα εξοπλισμένο πυροφυλάκιο  από τις 15 Ιουνίου στις ημέρες με πορτοκαλί και κόκκινο συναγερμό και από την 1η Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου με καθημερινή παρουσία.

Επικεντρώθηκε ακόμη στην ανάγκη βελτίωσης του δρόμου άμεσα που οδηγεί στο πυροφυλάκιο εκ μέρους του Δήμου, ούτως ώστε η καλύτερη πρόσβαση να έλξει περισσότερους εθελοντές, γεγονός που θα διευρύνει το ωράριο πυροφύλαξης προς όφελος του τόπου μας.

Ο Δίανθος ευχαριστεί θερμά τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Saron κ. Γιάννη Διακομόπουλο που για άλλη μια φορά με χαρά φιλοξένησε δράση μας και τον κ. Μανώλη Βαμβακούση για τα εδέσματα που μας προσέφερε. Τέλος ο Δίανθος καλεί για μία ακόμη φορά τους ευαισθητοποιημένους για το περιβάλλον πολίτες της Λαυρεωτικής να συνδράμουν το έργο μας και να δηλώσουν εθελοντές πυροφύλακες στο τηλέφωνο 6973717516 (Νίκος Βαφειάδης).

Εξάλλου το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και στη διάσωσή του κανείς δεν περισσεύει!

Αρέσει σε %d bloggers: