Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στο Λαύριο

Για τέταρτη φορά, μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια,  γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα φωτιάς-οικολογικής καταστροφής  στο χώρο Νεράκι στο Λαύριο, μια ανάσα από το εργοστάσιο των αμυντικών συστημάτων (ΕΑΣ) και ακριβώς  δίπλα από το καταυλισμό των προσφύγων.

  Είναι απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο  στο συγκεκριμένο χώρο να υπάρχει παράνομη χωματερή με ξερά χόρτα που  ακόμα μια φορά πήρε φωτιά και που αν κάποια στιγμή η πυροσβεστική δεν προλάβει την επέκτασή της ίσως να έχουμε ανυπολόγιστες και τραγικές συνέπειες με καταστροφή του εθνικού δρυμού αλλά και την είσοδο της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο των ΕΑΣ  πράγμα που δεν θα θέλαμε ούτε να σκεφτούμε!!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ “Νεράκι” ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

  Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής  για την χωματερή είναι μεγάλες όπως μεγάλες είναι και όλων των αρμόδιων φορέων που κλείνουν τα μάτια σε ένα έγκλημα διαρκείας που το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή.

  Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι  Κυβέρνηση, ΕΕ, Τοπική Διοίκηση επικαλούνται το περιβάλλον και την καταστροφή του μόνο όταν είναι να προωθήσουν συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων και “επενδύσεις” με μοναδικό στόχο την κερδοφορία τους και την πραγματική υπονόμευση του περιβάλλοντος.

    Το ΕΚΛ-ΑΑ καλεί να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα να καθαριστεί η συγκεκριμένη περιοχή και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του λαού της περιοχής.  Επίσης να παρθούν έστω και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί ο φυσικός πλούτος της χώρας μας αυτό το καλοκαίρι.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ