Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη θα γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική αν δεν φύγουν οι μετανάστες

«Κρατήσετε του Ευρωπαίους στην Ευρώπη», προέτρεψε σε συνέντευξή του ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού, Δαλάι Λάμα, σημειώνοντας πως η Γηραιά Ήπειρος «μπορεί να γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική» εάν δεν σταλούν στις πατρίδες τους οι μετανάστες.

Σε μια συνέντευξη στο BBC που προκάλεσε αίσθηση, ο Λάμα τόνισε ότι μόνο σε έναν «περιορισμένο αριθμό» μεταναστών πρέπει να επιτρέπεται να παραμένει σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να τους παρέχουν εκπαίδευση και κατάρτιση, με στόχο να επιστρέψουν στις χώρες τους με συγκεκριμένες δυνατότητες».

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να συμβεί σε όσους θέλουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής, απάντησε:

Ένας περιορισμένος αριθμός δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει τελικά μουσουλμανική ή αφρικανική χώρα.

Βέβαια αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Δαλάι Λάμα αναφέρεται στο μεταναστευτικό, καθώς για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει πέρσι σε ένα συνέδριο στο Μάλμε της Σουηδίας.

«Να τους υποδεχτείτε, να τους βοηθήσετε και να τους εκπαιδεύσετε, αλλά τελικά θα πρέπει να αναπτύξουν ξανά τη δική τους χώρα. Νομίζω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους» είχε πει τότε ο Δαλάι Λάμα.

Αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον χαρακτήρισε ως άτομο «χωρίς ηθικές αρχές». «Όταν έγινε πρόεδρος, είπε ότι η Αμερική θα είναι πρώτη. Αυτό είναι λάθος» είπε ο Δαλάι Λάμα στην ίδια συνέντευξη.

Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ εστίασε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ακύρωσης της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, όσο και για τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ λέγοντας ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να αναλάβουν παγκόσμια ευθύνη».

Αμφιλεγόμενη είναι και η άποψη του πνευματικού ηγέτη και για τις γυναίκες.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο διαδοχής του από γυναίκα, επανάλαβε μία φράση που είχε πει και το 2015: «Μία γυναίκα Δαλάι Λάμα θα πρέπει να είναι πιο όμορφη».

https://www.msn.com