Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου
Την Κυριακή 30 Ιουνίου η ομάδα ρομποτικής LavRiOBOTS του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.
Το θέμα της φετινής Ολυμπιάδας ήταν Smart Cities και η ομάδα του σχολείου μας είχε δημιουργήσει ένα Αυτόνομο Σχολικό Λεωφορείο το οποίο είχε προγραμματίσει να εκτελεί αυτόματα κάποιες λειτουργίες(αυτόματο φρενάρισμα, αυτόματο παρκάρισμα και να λειτουργεί και ως βανάκι μεταφορών).
Η ομάδα μας κατάφερε να διακριθεί μέσα στις 10 καλύτερες ομάδες στην κατηγορία της.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα LavRiOBOTS του σχολείου μας συμμετείχε για 2η φορά σε παρόμοια διοργάνωση αφού η αρχή είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019 όταν είχε λάβει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα “Αρχιπέλαγος Αιγαίο-η τεχνολογία βοηθάει να αναπτυχθούν τα νησιά” και είχε αναπτύξει ένα σύστημα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των γκρίζων νερών και είχε καταταχθεί στις 30 καλύτερες ομάδες στην κατηγορία της.
Στην ομάδα συμμετείχαν μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας και προπονήτρια τους ήταν η εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου Μιχαηλίδου Δέσποινα.