Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία νοσοκομείου στην ανατολική Αττική με τη βοήθεια της Κύπρου!

Αυτό για το οποίο αδιαφορούσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, για δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη βοήθεια της Κύπρου.

Αυτό προκύπτει από τη δημοσιοποίηση της είδησης σύμφωνα με την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία, το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας και η επιτροπή διαχείρισης του «Ειδικού Λογαριασμού Αρωγής Πυροπλήκτων» πρόκειται να υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας, στο οποίο θα αποτυπώνεται η απόφαση που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου μετά την τραγωδία από τις πυρκαγιές στο Μάτι να προσφέρει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε ειδικό λογαριασμό για την ανέγερση ενός νέου δημόσιου νοσοκομείου στην ανατολική Αττική!

Η συνδρομή της Κύπρου στην ανέγερση του νοσοκομείου ανατολικής Αττικής επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Υγείας Ελλάδας και Κύπρου, Ανδρέα Ξανθού και Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Η συζήτηση έρχεται σε συνέχεια της από 6 Ιουνίου 2019 συνάντησης του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκου Κενεβέζου, με τον πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της επιτροπής διαχείρισης του «Ειδικού Λογαριασμού», Νίκο Βούτση και τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Αυτό που σημειώνεται αλλά δημιουργεί και ερωτήματα είναι ότι για το νέο νοσηλευτικό ίδρυμα θα αξιοποιηθεί ο χώρος του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου «Νταού Πεντέλης» και του Κέντρου Υγείας Ραφήνας.

Η υποδομή προβλέπει 80 κρεβάτια (παθολογικών, χειρουργικών κλινικών) σε συνολική επιφάνεια 10.000 τ.μ..

Αυτό είναι κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί προ καιρού και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όμως έρχεται σε αντίθεση με τη σχετική αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Κορωπί, είχε διευκρινίσει πως «αν είναι να δημιουργηθεί νοσοκομείο στην ανατολική Αττική, αυτό θα γίνει στα Μεσόγεια».

Πάντως το πρώτο και ίσως ουσιαστικότερο λιθαράκι για να γίνει πράξη το όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά με τα 10 εκατομμύρια ευρώ της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση οφείλει πλέον αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της να δρομολογήσει τις εξελίξεις!

http://www.notioanatolika.gr

Αρέσει σε %d bloggers: