ΕΣΑΚΕ: Παραμένει στη Basket League το Λαύριο!

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, αποφάσισε με ψήφους 10-2 (όχι του Άρη και λευκό του Χολαργού) να παραμείνει στην Α1 κατηγορία το Λαύριο και να υποβιβαστούν Ολυμπιακός και Κολοσσός Ρόδου.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ δεν είχε εκπρόσωπο στη διαδικασία, όπως συνηθίζει να κάνει τον τελευταίο καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι το Λαύριο ζήτησε από τη Λίγκα να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, αφού υποστήριξε ότι ο υποβιβασμός του ήταν άδικος και κρίθηκε από την μη πραγματοποίηση του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κύμη. Μία εξέλιξη που κράτησε την Κύμη στην Α1, με το Λαύριο να πέφτει στην Α2.

Αντίθετα με τον Ολυμπιακό, ο Κολοσσός θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν στην Α1, αφού θα πάρει την θέση του Χολαργού.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του:

* Επικύρωσε την τελική κατάταξη της Betshop Basket League της σεζόν 2018-19.

* Αποφάσισε σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ΄ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ΄αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ότι υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή οι ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και Ολυμπιακός.

Επίσης στην διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πλαίσιο στόχων για την επόμενη διετία (2019-2021) εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 23 Ιουλίου.

Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν θα εξειδικευτούν μετά και τις παρατηρήσεις των ΚΑΕ οι στόχοι και οι αποφάσεις υλοποίησης τους ώστε να διαμορφωθεί η βέλτιστη στρατηγική που θα επαναφέρει την σταθερότητα, την κανονικότητα, την οργανωτική αναδιάρθρωση, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάπτυξη για τις επόμενες δύο σεζόν».

https://www.zougla.gr

Αρέσει σε %d bloggers: