Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μαζικές αναπλάσεις: Τα κέντρα και της Λαυρεωτικής µεταµορφώνονται σε open malls

Λίφτινγκ» συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ σε δεκάδες δήµους για την προώθηση των Ανοικτών Κέντρων Εµπορίου.

Αλλάζουν όψη 62 πόλεις στην Ελλάδα µε περίπου 100 εκατ. ευρώ. ∆ηµιουργούνται open malls στο κέντρο τους και µαζί µπαίνουν µπροστά εκτεταµένες αναπλάσεις µε χώρους πρασίνου και αναψυχής, πάρκινγκ, πεζόδροµους, ποδηλατόδροµους, πλατείες και ανακαινισµένες όψεις κτιρίων, µέχρι και υπαίθριες θέσεις φόρτισης κινητών και Wi-Fi, καθώς και άλλα στοιχεία που διαφοροποιούνται από πόλη σε πόλη.

«Ο έµπορος και ο δήµος συνεπενδύουν για να µετατρέψουν τα κέντρα των πόλεων από βουβές αστικές συγκεντρώσεις σε κοιτίδες ανάπτυξης της οικονοµίας και αύξησης της αξίας του αστικού ιστού. Με αρχιτεκτονικές παρεµβάσεις στον δηµόσιο και τον ιδιωτικό χώρο και µε τη χρήση της τεχνολογίας δηµιουργούν ξεχωριστές εµπειρίες αγοράς σε κατοίκους και επισκέπτες.

Και για πρώτη φορά οι αγορές -markets- κάνουν marketing και ξανασυστήνονται στο κοινό» λέει στην «Ηµερησία» ο Θόδωρος Καρυπίδης, διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας Lever – Σύµβουλοι Ανάπτυξης, που έχει αναλάβει τις µελέτες για 16 από αυτά που βρίσκονται σε όλη τη χώρα, από το Κιλκίς µέχρι το Ωραιόκαστρο και από το ∆ιδυµότειχο µέχρι την Κόρινθο. Η εταιρεία, που ετοίµασε τους φακέλους για Κιλκίς, Ωραιόκαστρο, Φλώρινα, Αµύνταιο, Καβάλα, ∆ιδυµότειχο, Θέρµη, Κοζάνη, Καρδίτσα, Μετέωρα, Καλλιθέα, Ναυπακτία, Λαυρεωτική, Ελασσόνα, Κόρινθο και Νάουσα, επισηµαίνει πως στόχος του προγράµµατος θα είναι η ενίσχυση και η τόνωση της οικονοµικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εµπορικές περιοχές.

Ενδεικτικά οι δήµοι πρόκειται να υλοποιήσουν παρεµβάσεις όπως:

https://www.ethnos.gr

Μια σκέψη για το “Μαζικές αναπλάσεις: Τα κέντρα και της Λαυρεωτικής µεταµορφώνονται σε open malls

  • Α πολύ ωραία να μεγαλώσουν και άλλο τα πεζοδρόμια και να κλείσουν με τέντες μουσαμά δες τραπέζια γραφικότατο το λαυριακι

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.