Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΣ ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΣΑΚΕ: Ψηφίστηκε ο υποβιβασμός του Λαυρίου, που θα επιστρέψει… μέσω Κύμης

Το Λαύριο υποβιβάστηκε στην Α2, αλλά θα αγωνιστεί στην Basket League την σεζόν 2019/20. Σε μία ακόμα απόδειξη ότι το μπάχαλο συνεχίζεται στο ελληνικό μπάσκετ, στο έκτακτο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ έγιναν πράγματα που θα μείνουν στην ιστορία.

Στο έκτακτο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ λοιπόν, το οποίο διεξήχθη χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού, ψηφίστηκε μεν ο υποβιβασμός του Λαυρίου, ωστόσο την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι το Λαύριο θα βρίσκεται στην Basket League την σεζόν 2019/20, αφού έχει συμφωνήσει να αγοράσει το ΑΦΜ της Κύμης!

Όλα αυτά βέβαια γίνονται την ίδια στιγμή που ο Κολοσσός επίσης υποβιβάστηκε την σεζόν 2018/19, με την βαθμολογία να επικυρώνεται όταν αποφασίστηκε χωρίς νομική βάση να μείνει στην κατηγορία το Λαύριο, κάτι που η ΕΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί, αλλά επίσης θα αγωνίζεται στην Basket League την σεζόν 2019/20, αφού θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Χολαργο.

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 23 Ιουλίου.

Γενικώς, όπως γίνεται σαφές, το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να νοσεί, με τις καταστάσεις να προκαλούν γέλιο ή κλάμα, ανάλογα με την οπτική του καθενός.

https://www.sport24.gr