Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Σούνιο

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση του Ι/Φ »PAPPLE» Ν.Π. 8292, λόγω εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή νότια Σουνίου, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ ΣΗ ΣΟΣ 1” ενώ παράλληλα αναχώρησαν από ξηράς, με περιπολικά οχήματα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου.

Το Ι/Φ εντοπίστηκε στην ως άνω περιοχή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τους επιβαίνοντες και τους αποβίβασε με ασφάλεια στον λιμένα Λαυρίου, ενώ το ιδιωτικό σκάφος “ΣΗ ΣΟΣ 1” ρυμούλκησε το Ι/Φ στον όρμο Σουνίου για διενέργεια υποβρύχιων εργασιών από επαγγελματία δύτη και απάντληση υδάτων. Στη συνέχεια το Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε από το “ΣΗ ΣΟΣ 1” στο λιμένα Λαυρίου, όπου κατέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ »PAPPLE» Ν.Π. 8292, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

http://hcg.gr

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: