Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Η Εργατική τάξη δεν θα ανεχτεί το δουλεμπόριο τον 21ο αιώνα

ergatiko-kentro-lavriou-anatolikhs-attikhs

Συνάδελφοι,

  Δεν έχουν περάσει δυο εβδομάδες που σε συνάντηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής, στα πλαίσια της εκδικητικής απόλυσης του προέδρου της που εργάζεται ως εργολαβικός στο εργοστάσιο βαθυτυπίας Αφοί Βλάχου, με την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η οποία συμφώνησε στο δίκαιο αίτημά μας ότι πρέπει να υπάρχει προστασία της συνδικαλιστικής δράσης και  σε αυτό το κομμάτι της εργατικής τάξης που ούτως η άλλος εργάζεται με απαράδεκτους όρους. Δυο εβδομάδες λοιπόν αργότερα ο υπουργός εργασίας «έτρεξε» να προλάβει, μεταξύ άλλων απαράδεκτων τροπολογιών, με τροπολογία «εξπρές» να απαλλάσσει από την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, τον έμμεσο εργοδότη, αναθέτοντάς την αποκλειστικά στον εργολάβο.
Στο εξής, δηλαδή,  όσοι απασχολούν εργαζόμενους μέσα από δουλεμπορικά συνεργεία δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, ενώ αυτή θα αναζητείται πλέον σε εργολάβους, που συστήνουν, μεταφέρουν και διαλύουν τις επιχειρήσεις τους μέσα σε μια νύχτα!

  Φυσικά αυτό δεν μας εκπλήσσει καθώς το υπουργείο και όσοι το στελεχώνουν κάνουν πράξη της απαιτήσεις της μεγάλο εργοδοσίας την οποία υπηρετούν και όχι φυσικά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Αυτό όμως που θα πρέπει να ξέρει καλά το Υπουργείο και η κυβέρνησή του είναι ότι το δουλεμπόριο τον 21ο αιώνα δεν θα περάσει οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ταξικό κίνημα αργά η γρήγορα θα επιβάλουν το δίκιο τους, θα επιβάλουν την ζωή με δικαιώματα που στο επίκεντρό της θα έχει τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των αφεντικών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: