Δήμος Λαυρεωτικής: Σύσκεψη με Φορείς του Σουνίου για την απομάκρυνση των προσφύγων από την προσωρινή δομή φιλοξενίας λόγω επικινδυνότητας

Σήμερα Παρασκευή 16/8/2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Λαυρεωτικής  Δημήτρη Λουκά και εκπροσώπων συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Σουνίου με θέμα την απομάκρυνση των προσφύγων από την προσωρινή δομή φιλοξενίας. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με την επικινδυνότητα του τρόπου διαβίωσης των προσφύγων και έγινε ενημέρωση για την επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Παρόντες οι κκ. Νιχογιαννόπουλος Πέτρος, Τσακάλης Δημήτρης, Γλαντζή-Οικονόμου Κυριακή, Δοντάς Κυριάκος, Ηλιόπουλος Δημήτρης, Κριαλής Μιχάλης, Ασημάκης Ευάγγελος που εκπροσώπησαν τους Συλλόγους: «Ποσειδωνία», «Ερασιτεχνών  Αλιέων Ποσειδωνία», «Κατοίκων και Φίλων Σουνίου», «Λεγραινών», και από τα συγκροτήματα  «Παπανικολόπουλου» και «Ασημάκη».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: «ο Δήμος Λαυρεωτικής αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης έχει ήδη  αποστείλει  εκ νέου έγγραφό προς τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσίες, μετά τη διαπίστωση ότι οι πρόσφυγες είχαν προβεί σε διαφόρων ειδών αυθαιρεσίες, με σημαντικότερο την επαναλαμβανόμενη καταστροφή των σωλήνων που βρίσκονται στις πυροσβεστικές φωλιές,. Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση μετακίνηση των προσφύγων της δομής του Σουνίου σε άλλες μόνιμες δομές εκτός του Δήμου Λαυρεωτικής ώστε να σταματήσει η διαρκής επικινδυνότητα. Στόχος του Δήμου μας είναι να αποκαταστήσει πλήρως το σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας και να μπορέσει στη συνέχεια να φιλοξενήσει παιδιά, όπως άλλωστε είναι και ο αρχικός σκοπός της κατασκήνωσης»

Αρέσει σε %d bloggers: