Δήμος Λαυρεωτικής: Ανακοίνωση για χρήση νερού από γεωτρήσεις

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, τον Εκτελεστικό Σύμβουλο της Δημοτικής Επιχείρησης ‘Υδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής (Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.) Κωστάλα Αντώνη, τον πρόεδρο Λεβαντή Δημήτρη και μέλη του Συνεταιρισμού Κερατέας και τον μελετητή Ρουκωτά Γρηγόρη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εκπόνηση και η υποβολή πρότασης από το Δήμο Λαυρεωτικής σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ η οποία αφορά την αξιοποίηση του νερού από τις γεωτρήσεις του Δήμου που υπάρχουν στις θέσεις Αμάχαιρη και Όλυμπος στην Κερατεά για την άρδευση καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή έκτασης 500 στρεμμάτων. Επίσης, συζητήθηκε η σύνταξη μελέτης για την επανάχρηση νερού από τον βιολογικό της Κερατέας για την άρδευση 1000 στρεμμάτων της όμορης περιοχής, που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του έργου με το ποσό των 3.500.000€.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: ‘’Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του Δήμου μας, συγκεκριμένα της γεωργίας και θα βοηθήσει πάρα πολύ τους αγρότες μας στο έργο τους’’.

Αρέσει σε %d bloggers: