Επίσκεψη του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στο Hotspot Σουνίου

Σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Λαυρεωτικής σχετικά με την προσωρινή Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στο Σούνιο, ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς και ο Κώστας Αρβανίτης, τακτικό μέλος της LIBE –  Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν το Hotspot του Σουνίου.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς επεσήμανε πως η έλλειψη κανόνων ορθής λειτουργίας και εξειδικευμένου προσωπικού της συγκεκριμένης δομής, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. Έχει αυξηθεί σημαντικά ο βαθμός επικινδυνότητας για τις ζωές των προσφύγων που διαμένουν εκεί, των παιδιών των όμορων κατασκηνώσεων και των κατοίκων της περιοχής, όπως επίσης και το μέλλον του Εθνικού Δρυμού λόγω των επαναλαμβανόμενων εκδηλώσεων φωτιάς που έχουν παρατηρηθεί.

Ο κος Αρβανίτης και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν για τις θέσεις και τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος Λαυρεωτικής σχετικά με την απομάκρυνση της προσωρινής Δομής Φιλοξενίας του Σουνίου σε άλλες μόνιμες δομές εκτός του Δήμου. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τους πληροφόρησε για τη συνάντηση που έχει προγραμματίσει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 με εκπροσώπους φορέων της περιοχής και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πλέον αρμόδιο μετά την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αρέσει σε %d bloggers: