Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧρυσή Τομή

Η «Χρυσή Τομή» Κερατέας αποχαιρετά το ιδρυτικό και επίτιμο μέλος της Μπάμπη Νικολάου

Έφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Νικολάου, ένας Κερατιώτης με μεγάλη προσφορά στη πόλη του.

Ο Μπάμπης Νικολάου γεννήθηκε στην Κερατέα το 1930. Από νεαρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Συμμετείχε στην ίδρυση του Φυσιολατρικού Ομίλου Κερατέας  “O ΠΑΝ” τη δεκαετία του ’50,  σε χρόνια που για πολλούς τέτοια θέματα θεωρούνταν πολυτέλεια,  καθώς η οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στη μεταπολεμική Ελλάδα δεν άφηνε περιθώρια για τέτοιες ασχολίες.

Το 1975 πρωτοστάτησε με τον Κώστα Πάλλη και άλλους στην ίδρυση της “ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ” και κατάφερε να φέρει κοντά στους νέους της Κερατέας,  μεγάλες προσωπικότητες του Πολιτισμού της χώρας μας. Βασικοί του στόχοι ήταν, η ίδρυση της δανειστικής βιβλιοθήκης (καθότι ο ίδιος ήταν λάτρης του βιβλίου) και η έκδοση του περιοδικού της “ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ”.

Ο Σύνδεσμος τον τίμησε και ως ελάχιστο φόρο τιμής, τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του και εκείνος όμως ακούραστος,  δεν σταμάτησε να μας τιμάει με την παρουσία του στις εκδηλώσεις μέχρι πριν λίγα χρόνια,  που λόγοι υγείας τον ανάγκασαν να παραμένει στο σπίτι του. Η “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” και η Κερατέα χρωστάνε πολλά στον Μπάμπη Νικολάου,  που με το ήθος του, την ευγένεια του και την συνολική του δράση,  καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του,  χάραξε νέους δρόμους για τον πολιτισμό στη περιοχή μας.
Θα τον ευγνωμονούμε και θα τον τιμούμε πάντα.


Φωτογραφία 1η
Ο Μπάμπης Νικολάου (μέλος του Δ.Σ το 1976) καλωσορίζει τον συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη στο  κινηματογράφο “Ποσειδών”,  για την διάλεξη του µε θέµα «Η ευθύνη του συγγραφέα στην εποχή μας».


Φωτογραφία 2η
Ο Μπάμπης και Φιλιώ Νικολάου με τους συμπατριώτες μας Τάσο Χατζή, Γιώργο Μέγγουλη,  Γιώργο Σίνη και Αντώνη Μπάτρη στην εκδήλωση με τον Μάνο Λοΐζο στην Κερατέα.


Φωτογραφία 3η
Ο Μπάμπης Νικολάου, ο Κώστας και Βιβή Πάλλη στην 40η Γενική Συνέλευση της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» όπου ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συνδέσμου για τη συνολική προσφορά του.