Ανακοίνωση του επί κεφαλής της Δημοτικής Πρωτοπορίας κ. Σταύρου Κρητικού

Συμπολίτισσες και συμπολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές  του περασμένου Μαΐου στον τόπο μας, πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή πολλών παρατάξεων αφ΄ενός, αλλά και με έναν εκλογικό νόμο αφ ετέρου που καθιστούσε πρακτικά αδύνατο κάποια Δημοτική Παράταξη να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εγώ προσωπικά διαβλέποντας αυτήν την κατάσταση , είχα μοιρασθεί την αγωνία μου σχετικά με την κυβερνησιμότητα του Δήμου μας, τόσο με εσάς όσο και με τους επικεφαλής των περισσοτέρων παρατάξεων σε συναντήσεις, τις οποίες με δικιά μου πρωτοβουλία είχα προκαλέσει.

Στους επικεφαλής, αφού τους εξέθεσα την αγωνία μου, τους κάλεσα να συμμετάσχουμε στις εκλογές ενωμένοι σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο όλοι μαζί, ώστε να μπορέσει να διοικηθεί αυτός ο τόπος.

Δεν εισακούσθηκα, η πρόταση μου δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα σήμερα να φτάσουμε σε αυτό το αδιέξοδο.

Δεν θα σχολιάσω τους λόγους τις μη ενιαίας συμμετοχής των Δημοτικών Παρατάξεων με ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές, ούτε πρόθεσή μου είναι να ανατρέχω στο παρελθόν. Άλλωστε το αποτέλεσμα των εκλογών είναι εδώ, είναι γνωστό σε όλους μας και είναι απόλυτα σεβαστό από την παράταξή μας.

Τώρα ο Δήμος μας πρέπει να διοικηθεί. Πρέπει να διοικηθεί με αντιπροσωπευτική παρουσία στην διοίκησή του όλων των παρατάξεων, σύμφωνα και με το πνεύμα του νόμου με βάση τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές, αλλά και για να μπει υποχρεωτικά ένα φρένο σε σχέδια και τρόπους διοίκησης που μπορεί να  εκπορεύονται από έναν και μόνο επικεφαλή Παράταξης.

Πρέπει όλοι μαζί (σεβόμενοι την επιλογή των πολιτών αλλά και το πνεύμα του νόμου), να βοηθήσουμε με την συμμετοχή μας να πάει ο τόπος μας μπροστά. Δεν επιθυμώ να δώσω σε καμία  περίπτωση αφορμή ώστε να κατηγορηθώ ότι φρενάρω, ορμώμενος είτε από μικροεγωισμούς είτε από προσωπικές φιλοδοξίες το μέλλον του τόπου. Δεν επιθυμώ να κατηγορηθώ ως συνυπεύθυνος για μια χαμένη τετραετία, επειδή επικράτησε  ο εγωισμός, η συνεχής άρνηση, και ο εμμονικά συνεχής καταγγελτικός λόγος.  Δεν συμμερίζομαι την λογική του «όλα είναι μαύρα» όταν δεν είμαστε εμείς στα πράγματα, επειδή οι καλύτεροι είμαστε μόνο εμείς.

Με την κρίση αυτή και με απόλυτο σεβασμό στον κάθε πολίτη, που με την ψήφο του έδωσε στην κάθε παράταξη την δυνατότητα να συμμετέχει στο Δημοτικό μας Συμβούλιο με την δύναμη που οι πολίτες έκριναν, ακολουθώ τον δρόμο της συνεργασίας και της δουλειάς.  Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν. Με γνώμονα το μέλλον του τόπου αλλά και το πρόγραμμά μας, θα συναινούμε αλλά και θα συνδιαμορφώνουμε ως Παράταξη, θέματα που θα έχουν ως στόχο, την ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής πολιτών, το καλύτερο αύριο. Λέμε ΟΧΙ σε θέματα που πηγάζουν απ το «θέλω» του ενός, σε θέματα που βλάπτουν την Λαυρεωτική οδηγώντας την σε μια ακόμη χαμένη τετραετία.

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά, όλες τις φίλες αλλά και όλους τους φίλους που μας εμπιστεύτηκαν, συμπορεύτηκαν μαζί μας και εν τέλει μας επέλεξαν συνειδητά και υπεύθυνα με την ψήφο τους.

Όλοι μαζί με προτάσεις και με παρεμβάσεις, με γόνιμη σύνθεση και όχι με στείρα απόρριψη, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον μας, με αισιοδοξία.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ
Σταύρος Κρητικός

 

Αρέσει σε %d bloggers: