Δήλωση Κωνσταντίνου Λεβαντή για τη νέα Δημοτική Περίοδο

Φίλες και φίλοι,

Οι Δημότες της Λαυρεωτικής, με την ψήφο τους στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, εξέλεξαν το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη νέα Δημοτική Περίοδο που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 31.12.2023.

Σε αυτές τις εκλογές, καμία παράταξη δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που σύμφωνα με το νόμο «Κλεισθένης 1» έδινε τη δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής και παρέμβασης όλων των παρατάξεων στη Διοίκηση του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεών. Δυστυχώς, μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου από τη νέα κυβέρνηση, αυτή η δυνατότητα χάθηκε.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις επέβαλαν στη «Νέα Εποχή» την συμμετοχή της στη δημιουργία μιας ευρείας πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στόχος η απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών και η συνδιαμόρφωση αποφάσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την ανάπτυξη του τόπου μας, με την ουσιαστική συμμετοχή στη Διοίκηση μελών της παράταξης, εφ’ όσον το επιθυμούν, ώστε να ασκούν πραγματικά παρεμβατική πολιτική αλλά και αποτελεσματικό έλεγχο.

Η «Νέα Εποχή» εδώ και τριάντα χρόνια πορεύεται πάντα ως μία δύναμη υπευθυνότητας και λογικής, αναλαμβάνοντας να είναι εκείνη που διαχρονικά θα παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται. Κρατώντας ακέραιες τις θέσεις και τις αρχές της, η «Νέα Εποχή» δεν χαρίστηκε ποτέ και δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Στη νέα τετραετία που ξεκινά, διατηρώντας την αυτονομία της αλλά και το δικαίωμα άσκησης κριτικής προς όλους, ως η δεύτερη ισχυρότερη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται σεβόμενη τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της προς το σύνολο των Πολιτών της Λαυρεωτικής, και ιδιαίτερα τους Δημότες της Κερατέας που τίμησαν τα ψηφοδέλτιά της με την πρώτη θέση σε έξι συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αρέσει σε %d bloggers: