Ο Δήμος Λαυρεωτικής αναλαμβάνει δράση για την κλιματική αλλαγή

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Αδάμης, παραβρέθηκαν σήμερα σε ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων, με στόχο τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων που αφορούν το κλίμα και την αειφόρο ενέργεια.

Στην έναρξη της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κο Eero Ailio και από τις οργανώσεις που παρείχαν την αιγίδα τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης (ΕΜΠ, ΠΕΔΑ, ΤΕΕ). Η πρώτη ενότητα ήταν αφιερωμένη στον ολοκληρωμένο μακροπρόθεσμο ενεργειακό σχεδιασμό και στις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι δήμοι σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.
Στην δεύτερη ενότητα συζητήθηκαν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία και εφαρμογές για δήμους.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς συμμετείχε στην Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου του Δημάρχου αναλαμβάνοντας δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ανανεώνοντας το ενδιαφέρον του για τους στόχους του 2030. Ο Δήμος Λαυρεωτικής, άλλωστε, ήταν από τους πρώτους δήμους που είχαν προσχωρήσει στο “Σύμφωνο των Δημάρχων” (Covenant of Mayors) τον Φεβρουάριο του 2015, μπαίνοντας στη οικογένεια των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων τη Ευρώπης που έχουν ως στόχο να μετριασθεί η κλιματική αλλαγή μέσω υλοποίησης τοπικών πολιτικών βιώσιμης ενέργειας.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας
Δήμος Λαυρεωτικής

Αρέσει σε %d bloggers: