ΝΠΔΔ Κέφαλος Δήμου Λαυρεωτικής: Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το 4χρονο παιδί

ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το 4χρονο παιδί, το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, αναφέρουμε στοιχειοθετημένα γεγονότα, τα οποία ουσιαστικά και τυπικά καταδεικνύουν ότι σε καμία περίπτωση το Νομικό Πρόσωπο δεν επέδειξε αναλγησία και αδιαφορία. Το αντίθετο, συνέστησε αυτό το οποίο ήταν προς το συμφέρον πρώτα του ιδίου του παιδιού και κατόπιν της οικογένειάς του.

Εστάλη λοιπόν e-mail στις 21.06.2019 προς τον Αντιπρόεδρο κ. Δ. Λουκά (εξάδελφο Δημάρχου) ο οποίος τελεί μέχρι σήμερα χρέη Προέδρου του Νομικού Προσώπου μετά την παραίτηση της Προέδρου για λόγους εκλογιμότητας, ενώ στις 27/6 ο γονέας κατέθεσε  αίτηση( εκπρόθεσμη, αλλά πρόκειται για τυπικό γεγονός άνευ ουσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση) στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας προκειμένου να παρακολουθήσει το παιδί.

Το παιδί πρέπει να σημειωθεί ότι είναι γεννημένο τον 9ο το 2015. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Λαυρεωτικής από τη σχολική χρονιά  2018- 2019 εντάχθηκαν σε πιλοτικό πρόγραμμα υποχρεωτικά και δεν δέχονται προνήπια βάσει της νομοθεσίας. Μπορούν να δεχτούν βρέφη και νήπια γεννημένα από το 2016 και μετά για το σχολικό έτος 2019 – 2020. Συστήθηκε λοιπόν από τον προϊστάμενο κ. Παπαδούδη άμεσα στην μητέρα της οποίας έχουν φοιτήσει αλλά δύο παιδιά της στους σταθμούς μας στο παρελθόν, να αποταθεί στο νηπιαγωγείο που ανήκει.

Οι λόγοι που αναφέρθηκαν και οι οποίοι ήταν προς το συμφέρον του ιδίου του παιδιού ήταν:

 -Bάσει  της γνωμάτευσης του νοσοκομείου Παίδων (και στην οποία δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αναλύσουμε γιατί εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα ενός νηπίου που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του) επιβάλλεται το παιδί να έχει παράλληλη στήριξη από παιδαγωγό, ο οποίος θα έχει την αποκλειστική μέριμνά του. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφαλής η παρουσία του παιδιού σε τμήμα με 25 – 28 νήπια με δύο παιδαγωγούς όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, χωρίς επιπλέον παιδαγωγό ώστε να έχει ευκαιρία ομαλής και ασφαλούς ανάπτυξης.

– Η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς εξηγήθηκε στη μητέρα αναλυτικά και άμεσα από τον προϊστάμενο κ. Μ. Παπαδούδη ότι είναι χρονοβόρα και καθώς τα τμήματα είναι υπερπλήρη και δεν υπάρχει επιπλέον υπάλληλος για να του αναθέτει αυτό το παιδί, θα έπρεπε να αναμένει τουλάχιστον τέσσερις μήνες (με αναμόρφωση προϋπολογισμού, δημοτικό συμβούλιο έγκρισης,  έγκριση αποκεντρωμένης διοίκησης και διαδικασία ΑΣΕΠ για πρόσληψη υπάλληλου) για να γίνει δεκτό σε συνθήκες ασφαλείς και κατάλληλες για το ίδιο το παιδί.

Αντιθέτως στα νηπιαγωγεία που ανήκει το παιδί ηλικιακά,  υπάρχει στο Δήμο μας επετηρίδα προσωπικού ειδικευμένου και συνήθως εντός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος προσλαμβάνεται εκπαιδευτικός από το Υπ. Παιδείας.

Ο όμορος δήμος τον οποίο και αναφέρει η ανακοίνωση της μητέρας δεν ανήκει σε πιλοτικό πρόγραμμα, άρα δέχεται παιδιά εκ του νόμου που είναι προνήπια. Κάθε άλλη ερμηνεία είναι ανυπόστατη και δεν συνάδει με τα 49 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κερατέας και τα 82 χρόνια λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών Λαυρίου.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο και συζητήθηκε μαζί με άλλα θέματα προφορικά και αυτό και  δεν εγγράφει για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η απάντηση του προϊσταμένου ήταν άμεση καθώς γνωρίζονται προσωπικά με την μητέρα, η οποία έχει δεχτεί τις άριστες υπηρεσίες του σταθμού στα άλλα δύο παιδιά της. Ποτέ δεν της συστήσαμε κατ’ οίκον διδασκαλία.  Επιπλέον σε καμία περίπτωση το πρόβλημα υγείας(εκτός νηπίων με μεταδοτικά νοσήματα),δεν αποτελεί αιτία μη εγγραφής νηπίου στο δυναμικό μας.

Το Νομικό Πρόσωπο «ΚΕΦΑΛΟΣ» έχει επιδείξει επανειλημμένα την ευαισθησία του σε ευπαθείς ομάδες, με βάση πάντα τις οικονομικές μας δυνατότητες και τις δυνατότητες του προσωπικού μας. Οι ανάγκες της κοινωνίας δυστυχώς είναι πάντα μεγαλύτερες και δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο εφικτό. Χαιρόμαστε γιατί το παιδί βρήκε άμεσα στέγη και αν αυτό δεν ισχύει ,το συμβούλιο μας όπως αποφάσισε προφορικά  θα κάνει τα δέοντα ,για να διασφαλίσει παράλληλη στήριξη για την ομαλή και ασφαλή ένταξή του.

Αρέσει σε %d bloggers: