Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΕΜΕΛΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το αρχαίο θέατρο Θορικού, το κόσμημα του Δήμου μας, το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο της αρχαιότητας, ξαναζωντάνεψε με τους ήχους των εγχόρδων της ορχήστρας Hellenic Musica Viva, υπό την διεύθυνση της ταλαντούχου και χαρισματικής κας Λουντμίλας Λιμόροβα, καθηγήτριας του Εθνικού Ωδείου.

Οι σφοδρότατοι άνεμοι που έπνεαν ασταμάτητα όλες εκείνες τις ημέρες δεν στάθηκαν εμπόδιο να αναβάλλουν ή ακόμη και να ματαιώσουν την προγραμματισμένη για το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, συναυλία με έργα των συνθετών J.S.Bach, Antonio Vivaldi, Gabriel Fauré, Νίκου Σκαλκώτα και Astor Piazzolla.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» του Δήμου Λαυρεωτικής και έγινε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της πολιτείας και της κοινής γνώμης για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου και της ανάδειξης του  αρχαιολογικού χώρου Θορικού σε αρχαιολογικό πάρκο, όπως επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή και απέδειξαν την ευαισθησία και τον σεβασμό τους σ’ αυτό το σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Λαύριο, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής

Μια σκέψη για το “Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού

  • Eσεις το χαβα σας…….
    ΤΖΟΥΜ ΤΖΟΥΜ ΠΑΡΑΠΑΤΖΟΥΜ και το θεατρο ερειπιο,ημιτελης αναστυλωση,ξεχασμενο,απαξιομενο,ολα διαλυμενα γυρω-γυρω.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.