Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διασυλλογικό Λαυρεωτικής: Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές του Ηλεκτρικού Ρεύματος

Κύριε Διευθυντά,

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται στο Δήμο Λαυρεωτικής αρχής γενομένης από το μήνα Σεπτέμβριο αλλά και κατά τη διάρκεια του
Χειμώνα, συχνές, πολύωρες και ενίοτε πολυήμερες διακοπές ρεύματος. Τα περιστατικά είναι εντονότερα στις περιοχές μας, δηλαδή στην παραλιακή ζώνη του Δήμου από το εργοστάσιο της ΔΕΗ (τραγική ειρωνεία) μέχρι την περιοχή του Βγεθίου και όχι μόνο. Αποκορύφωμα ήταν η διακοπή ρεύματος που ξεκίνησε στις 17-9-2019 με σπινθηρισμούς και εκρήξεις στις κολώνες και στα καφάο, και κράτησε σε κάποιες περιοχές μας μέχρι και 3 ημέρες.

Λόγω αυτών των συνεχών διαταραχών στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προκληθεί πολλές βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές των κατοίκων αλλά και στο Δημοτικό φωτισμό με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τρόφιμα, η κατανάλωση των οποίων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί να αναφερθεί ότι στις ανωτέρω περιοχές κατοικούν άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, μικρά παιδιά, άνθρωποι ΑΜΕΑ και ασθενείς οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με ιατρικά μηχανήματα, η μη λειτουργία των οποίων μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους. Επιπλέον προκύπτουν σοβαρά θέματα ασφάλειας αφού οι βλάβες στο δημοτικό φωτισμό κάποιων περιοχών (οικισμοί Τσονίμας και Αγ Μαρίνας) δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί και ήδη υπάρχουν κρούσματα κλοπών σε κατοικίες λόγω της έλλειψης φωτισμού στους δρόμους.

Είναι προφανές ότι η δυσλειτουργία οφείλεται σε τεχνικά υποβαθμισμένο και κακά συντηρημένο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο μας και το φαινόμενο αυτό ξεφεύγει πλέον των ορίων των συνήθων βλαβών.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως για ποιες ακριβώς είναι οι αιτίες αυτών των φαινομένων, τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να εκλείψουν και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την οριστική αποκατάσταση των βλαβών αυτών αναλαμβάνοντας η κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία τις ευθύνες της .

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Πρόεδρος- Νικηφόρος Φρατζέσκος,
Αντιπρόεδρος-Θεμιστοκλής Μακαντάσης,
Γραμματέας-Στέλιος Γρηγοράκος,
Μέλη- Νίκος Αξιώτης, Αθανάσιος Αντωνιάδης, Σπύρος Ιορδανίδης,
Γιώργος Κερένης, Πάρης Μαρούσης, Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Ταράσης.

Μια σκέψη για το “Διασυλλογικό Λαυρεωτικής: Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές του Ηλεκτρικού Ρεύματος

  • Το προβλημα των διακοπων ρευματος υπαρχει απο πολυ παλια στην ΚΕΡΑΤΕΑ και επι θητειας της κ. Μακρη και τι δειχνει: την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ή την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των τοπικων αρχων(οπως και για αλλα θεματα) διαχρονικα να πιεσουν την ΔΕΗ να λυση το προβλημα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.