«Καμπανάκι» από τους αστυνομικούς για την ασφάλεια σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής

Μεγάλη αναταραχή σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής  τα κενά που παρατηρούνται στην αστυνόμευση εδώ και καιρό. Το αποτέλεσμα φαίνεται και από το αστυνομικό ρεπόρταζ.

Συνέχεια καταγράφονται κρούσματα ληστειών και όχι μόνο σε Μαρκόπουλο, Κορωπί, Κερατέα, Λαύριο. Περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αραιοκατοικημένες, με έντονο ανάγλυφο σε πολλές περιπτώσεις. Η ΓΑΔΑ αποφάσισε να στελεχώσει τη διεύθυνση αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, με μόλις 15 νεοεξερχόμενους από τις σχολές της αστυνομίας κάτι που έχει κινητοποιήσει την Ένωση Αστυνομικών της περιοχής.

Ο κ. Γιώργος Καλιακμάνης είναι πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής και περιγράφει με έντονο προβληματισμό την κατάσταση. «Εδώ και 2-3 χρόνια υπάρχει μείζον πρόβλημα στις περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής και ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές. Κερατέα, Λαύριο, Κορωπί, Μαρκόπουλο. Σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν πολλές εξοχικές κατοικίες, διάσπαρτες κατοικίες, είναι αραιοκατοικημένες περιοχές και έχουμε πολλά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων. Υπήρξε αυτή η δέσμευση των μνημονίων  για πάγωμα των προσλήψεων στην ελληνική αστυνομία. Κάτι που στην ουσία ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, και στην συνέχεια ίσχυσε η αναλογία, φεύγουν πέντε έρχεται ένας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποψιλωθεί όλη η ελληνική αστυνομία».

Το πρόβλημα φυσικά δημιουργείται από την έλλειψη προσωπικού. «Στις περιοχές μας όλη αυτή η ιστορία έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό. Το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 50%. Και τώρα έφυγαν και 50 άτομα με διαταγή να πάνε στα ΜΑΤ, άρα η συνολική δύναμη πια έχει μειωθεί κατά 60%. Η τελευταία απαράδεκτη απόφαση που λέει να ενισχυθεί η νοτιοανατολική Αττική μόνο με 15 άτομα, δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Ποια είναι τα τμήματα που θα ενισχυθούν. Έχουμε περίπου 15 τμήματα. Θα πάει ένας σε κάθε τμήμα την στιγμή που έχουν φύγει τόσοι συνάδελφοι; Έτσι φυσικά και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ουσιαστική αστυνόμευσή των περιοχών αυτών».

«Υποτίθεται ότι η ασφάλεια ήταν και στην κορυφή της κυβέρνησης προεκλογικά. Ασφάλεια δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια. Ο κόσμος ενδιαφέρεται ακόμη περισσότερο να νιώσει ασφαλείς μέσα στο σπίτι του. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα τα Εξάρχεια αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τουριστικές περιοχές, περιοχές που τα καλοκαίρια και για αρκετούς μήνες αυξάνεται ο πληθυσμός κατά 60%, είναι περιοχές που το ανάγλυφο διευκολύνει πάρα πολύ τους επίδοξους κλέφτες και διαρρήκτες, και για αυτό τα τελευταία χρόνια αυτές οι περιοχές πρωταγωνιστούν στα σχετικά ρεπορτάζ. Ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες συναντήσεις κι εννοείται ότι θα συνεχίσουμε και έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να έχουμε συνάντηση και με τον Υπουργό».

https://www.usay.gr

One thought on “«Καμπανάκι» από τους αστυνομικούς για την ασφάλεια σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής

  • 09/10/2019, 11:42
    Permalink

    Ειδαμε και ποιο παλια στην ΚΕΡΑΤΕΑ με πολυαριθμο-επανδρωμενο και το τμημα ασφαλειας, εκλεβαν καθε βραδυ σχεδον και επι πολα χρονια και απο ενα ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΔΙΠΛΟΚΑΜΠΙΝΟ δεν επιασαν κανεναν.Τωρα η δικαιολογια δεν εχουμε προσωπικο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: