Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσημη έναρξη για το νέο συμβούλιο κοινότητας Κερατέας

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Κερατέας το νεοεκλεγές Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Κερατέας πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση.

  Στη κατάμεστη από δημότες αίθουσα, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η αντιδήμαρχος  Δήμητρα Πάλλη, η επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα-Δημιουργία» Αρετούσα Μακρή, εκπρόσωποι φορέων και οικισμών καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

  Ο πρόεδρος, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Κερατέας επιθυμεί  να είναι ένα ζωντανό κύτταρο και ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ των πολιτών και της δημοτικής αρχής και σκοπός του είναι η ανοιχτή συνεδρίαση με τους δημότες να πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε μήνα τηρώντας πάντα τις διαδικασίες.

  Συζητήθηκαν προβλήματα της Κερατέας και των οικισμών της που βρίσκονται στις προτεραιότητες του νέου συμβουλίου, όπως η χωροθέτηση αιολικού πάρκου στο Τογάνι Κερατέας καθώς και στο Πάνειο Όρος, η κυκλοφοριακή μελέτη που θα έρθει σε διαβούλευση και το θέμα του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.

   Ο διάλογος που ακολούθησε στο τέλος, μεταξύ των συμβούλων και των πολιτών για θέματα που απασχολούν την κοινότητα, αποδεικνύει περίτρανα την επιθυμία του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας για ουσιαστικό διάλογο με τους δημότες και την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της Κερατέας και των οικισμών της.

 Για την επικοινωνία με τους πολίτες, την γνωστοποίηση θεμάτων και προβλημάτων της Κερατέας και των οικισμών της,  η Τοπική Κοινότητα θεσπίζει τους ακόλουθους τρόπους επικοινωνίας:

  • Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης kerateas@gmail.com
  • Μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας που δημιουργήθηκε στο facebook με τίτλο: «Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατέας: σκέψεις, απόψεις, προτάσεις»  όπου εκεί θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις της Τοπικής Κοινότητας και θα μπορούν οι πολίτες να θέτουν θέματα που αφορούν την πόλη. Στη συνέχεια θα αξιολογούνται και θα προωθούνται προς επίλυση σε συνεργασία με τον δήμο και τις υπηρεσίες του.

  Η επικοινωνία με τους πολίτες θα μπορεί να γίνει και μέσω του γραφείου κοινότητας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί απο τον δήμο. Τέλος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, έχει ζητηθεί και μόνιμη γραμματειακή υποστήριξη .

Το επόμενο συμβούλιο της κοινότητας θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Κοινότητας  Κερατέας,
Ο Πρόεδρος
Απόστολος Ζορμπάς

Μια σκέψη για το “Επίσημη έναρξη για το νέο συμβούλιο κοινότητας Κερατέας

  • Τοπικο συμβουλιο κοινοτητας ΚΕΡΑΤΕΑΣ χωρις καμια αρμοδιοτητα και αντικειμενο, τυποις, ξεδοντιασμενο απο τον νεο νομο του ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, που καταργησε τον νομο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που του εδινε αυξημενες αρμοδιοτητες και βασει των οποιων εκαναν οι πολιτες της ΚΕΡΑΤΕΑΣ τις επιλογες τους στις εκλογες. Τωρα τι εγινε, του κατεκλεψαν την ψηφο στην πραγματικοτηρα. Μου θυμιζει το 1967, την 20 Απριλιου κοιμηθηκαμε με εκλεγμενο Δημαρχο και την 21η Απριλιου ξυπνησαμε με αλλον εγκαθετο απο την ΧΟΥΝΤΑ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.