Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
Lavriaki.gr
Μεσόγεια-Ανατ.ΑττικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το μαρτύριο των ΚΤΕΛ Αττικής…

Σκηνές απείρου καλούς διαδραματιζονται καθημερινά με τους επιβάτες των ΚΤΕΛ Αττικής στις περιοχές Μαρκόπουλο, Καλύβια, Κερατέα Πόρτο ράφτη και Λαύριο.

Ως γνωστόν στην περιοχή δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία ενώ θα έπρεπε καθώς πρόκειται για αστική περιοχή… έτσι οι κάτοικοι των περιοχών αναγκάζονται να μετά κινούνται με τα ΚΤΕΛ και το αντίτιμο των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα υψηλό… Δεν είναι το μόνο πρόβλημα το αντίτιμο του εισιτηρίου αλλά το μαρτύριο που πρέπει να περάσει ο επιβάτης για να πάει στην δουλειά του και για να μετακινηθεί….

Τα δρομολόγια από τον προαστιακό είναι εξωφρενικά δεν συμπίπτουν με τα δρομολόγια στο μετρό και τον προαστιακό… αποτέλεσμα η τεράστια αναμονή στην στάση που δεν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος ούτε ένα παγκάκι για να καθίσουν έστω οι ηλικιωμένοι… Τα λεπτά αναμονής σου ξεκινάνε από τα 35 λεπτά και μπορεί να φτάσουν και τα 90 λεπτά…χρόνος μαρτυρικός να περιμένεις σε παγετό και καύσωνα… Και όταν περνάει το λεωφορείο σε μετακινούν στο σταθμαρχείο του Μαρκοπούλου σου λένε να κατέβεις στην στάση και να περιμένεις για αλλά 30,40 λεπτά μπορεί και μια ώρα μέχρι να περάσει το ΚΤΕΛ που έρχεται από Αθήνα σε χώρο που εξίσου δεν είναι διαμορφωμένος….
Να επισημάνω ότι το εισιτήριο σου ελέγχεται αρκετές φορές… (αν ήταν ίδια η έγνοια για την εξυπηρέτηση των πελατών δεν θα υπήρχε λόγος να γραφτεί αυτό το άρθρο…)Και όταν ανεβαίνεις επιτέλους στο λεωφορείο αντιμετωπίζεις την μη καθαριότητα στα καθίσματα και στο δάπεδο…πολλά λεωφορεία δεν έχουν κλιματισμό….

Συνεχίζεται το βασανιστήριο….και δεν έχει τέλος. Πρέπει να παρέμβει άμεσα ο ανάλογος αρμόδιος φορέας για την απαράδεκτη κατάσταση εν έτη 2019 να ταλαιπωρουνται άνθρωποι αδίκως…

https://thanasis-blog.webnode.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Το μαρτύριο των ΚΤΕΛ Αττικής…

  • Αυτες οι καταστασεις ειναι απο παλια, απο τις αρχες της 10ετιας του 1970 και καθως φαινεται απο το αρθρο συνεχιζονται την σημερον και ειναι ακομα χειροτερα απο οτι διαπιστωνω. Οι κ.κ ιδιοκτητες εχουν δημιουργησει ενα μονοπωλιο ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, με την αδιαφορια και τις πλατες των κυβερνωντων, με απουσια παντελως ελεγχου. Ακομα και η συμπεριφορα των οδηγων, πολυ χειροτερη των παλαιοτερων, ευτυχως σωνουν καπως τα προσχηματα τα νεα παιδια εισπρακτορες με την συμπεριφορα τους εναντι του επιβατη, παρ’ ολο που οτι αφορα τα εργασιακα τους και τις συνθηκες δουλειας, αστα να πανε. Η αναγλυφη καταντια της λειτουργειας του κρατους και απι πλευρας ελεγχων σε οτι αφορα την μετακινηση των επιβατων, Ελληνων πολιτων και μη.

  • Πλεον ολων οσα αναφερθηκαν στο αρθρο προσθετω:Το δρομολογιο απο Λαυριο για Αθηνα αναγραφεται στον πινακα δρομολογιων οτι ειναι στις 11.35 (για παραδειγμα). περιμενεις στην σταση (ευτυχως ο δημαρχος την ανακαινησε) απο τι; 11.20 και αλοτε ερχεται στις 11.25 αλοτε στις 11.45 με αποτελεσμα να μην ξερεις αν το εχασες η οχι.Και αφου μπει; μεσα και κατσεις στην Κερατεα σου λενε “κατεβα και εμπα στο αλλο λεωφορειο.Φτανεις με τα χιλια ζορια μετα απο τρια τεταρτα στο Μαρκοπουλο και παλι αλλαγη λεωφορειου. Και με αυτα και τα αλλα καταντας να φτασεις στην Αθηνα μετα απο τρεις ωρες!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.