Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας με πολιτιστικούς φορείς

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατέας ξεκινά δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους συλλόγους της πόλης θέλοντας να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και τις δυσκολίες τους στο τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν.

  Η αρχή έγινε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με τους εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων της πόλης Λαογραφικό Σύλλογο «Απόλλων», Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο «Ηγέχορος», «Λύκειο των Ελληνίδων» Παράρτημα Κερατέας, Πρωτοβουλία Γυναικών Κερατέας «Μνησιμάχη», Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κερατέας και Συνδέσμου Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «Χρυσή Τομή».

  Στην συνάντηση τέθηκαν πολλά θέματα. Το σημαντικότερο και αυτό στο οποίο όλοι οι σύλλογοι σημείωσαν σαν το ουσιαστικότερο είναι η έλλειψη βασικών πολιτιστικών δομών στην πόλη μας. Αυτές είναι ένας οργανωμένος χειμερινός και καλοκαιρινός χώρος εκδηλώσεων, ένα μουσείο πόλης, με προτεινόμενο χώρο το κτίριο «Μπία», καθώς και δημοτική βιβλιοθήκη.

  Στην συζήτηση τέθηκαν και προβλήματα που αφορούν την λειτουργία των συλλόγων αλλά και ιδέες οι οποίες καταγράφηκαν ώστε να μελετηθούν και να προωθηθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

  Με χαρά διαπιστώσαμε ότι τέθηκαν οι βάσεις συμπόρευσης και συνεργασίας με βασικό στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης με κοινές εκδηλώσεις και δράσεις που πηγάζουν απο την ιστορία, τον πολιτισμό και την μουσική παράδοση της πόλης μας.

  Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κερατέας θα συναντηθεί με όλους τους φορείς μέχρι το τέλος του έτους 2019 δημιουργώντας έτσι όλοι μαζί τον χάρτη που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της πόλης σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κερατέας