Λουκέτο στο Γυμνάσιο Κερατέας!

Ο δημοσιογράφος Βάιος Σύρρος αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο facebook..:

Σε αναβρασμό βρίσκεται η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Κερατέας, καθώς μπαίνουμε ήδη στον τρίτο μήνα χωρίς καθηγητές, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αύριο Πέμπτη, μετά από ομόφωνη απόφαση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, στο σχολείο θα μπει λουκέτο, σε μια πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας για τα σοβαρά κενά που υπάρχουν.
Την ίδια ώρα αντιπροσωπίες από μαθητές και γονείς θα μεταβούν για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και στην ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής.

Απόσπασμα επιστολής συλλόγου Εκπαιδευτικών προς ενημέρωση των γονέων και των αρμόδιων φορέων εκπαίδευσης:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κερατέας
οφείλει να σας ενημερώσει ότι η λειτουργία της Σχολικής Μονάδας δεν είναι ομαλή λόγω της έλλειψης Διδακτικού Προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι στους μαθητές του Γυμνασίου μας δεν προσφέρεται η προβλεπόμενη εκπαίδευση όλων των μαθημάτων, με βάση το Εκπαιδευτικό Σύστημα της χώρας μας και του αριθμού των διδακτικών ωρών.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλει να τοποθετήσει εκπαιδευτικούς για την κάλυψη 62 διδακτικών ωρών σε εβδομαδιαία βάση, που δεν έχει πραγματοποιήσει από την έναρξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2019-2020 (11 Σεπτεμβρίου 2019). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχολικό δίκτυο, στην Α΄ Γυμνασίου υπολείπονται 5 ώρες για το μάθημα της Βιολογίας, 8 ώρες για το μάθημα των Μαθηματικών, 2 ώρες για το μάθημα της Ιστορίας, 10 ώρες για το μάθημα των Θρησκευτικών και 3 ώρες για το μάθημα της Γλωσσικής Διδασκαλίας. Στην Β΄ Γυμνασίου υπολείπονται 8 ώρες για το μάθημα των Μαθηματικών, 3 ώρες για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και 5 ώρες για το μάθημα της Βιολογίας. Στη Γ΄ Γυμνασίου υπολείπονται 10 ώρες για το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και 8 ώρες για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και επειδή οι μαθητές της Σχολικής μας Μονάδας δεν χαίρουν σωστής εκπαίδευσης λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, ζητάμε την αμέριστη συμπαράστασή σας σε κινήσεις διαμαρτυρίας που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών μας να υλοποιηθεί με την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών.»

Αρέσει σε %d bloggers: