Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

Στις 16/10/2019 συγκροτήθηκε σε Σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, με τη θέση της Προέδρου της ΟΛΛ Α.Ε. να καταλαμβάνει η κα. Ιωάννα Κουλουβράκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου ο  κ. Γεώργιος Βακόνδιος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΛ Α.Ε., μετά από ομόφωνη απόφαση, διαμορφώθηκε όπως παρακάτω:

  1. Κουλουβράκη Ιωάννα του Νικολάου, Πρόεδρος Δ.Σ.
  2. Βακόνδιος Γεώργιος του Αντωνίου, Δ/νων Σύμβουλος
  3. Παρασκευής Ιωάννης του Θεοδώρου, Μέλος Δ.Σ.
  4. Παπασταυρόπουλος Σταύρος  του Παναγιώτη, Μέλος Δ.Σ.
  5. Ντανίκα Ελένη του Κωνσταντίνου, Μέλος Δ.Σ.
  6. Λεμονάκης Δημήτριος του Γεωργίου, Μέλος Δ.Σ. (Εκπρόσωπος του Ε.Β.Ε.Π.)
  7. Ρουμπάνης Γεώργιος του Αθανασίου, Μέλος Δ.Σ.(Εκπρόσωπος της Ο.Φ.Ε)
  8. Σερέλης Χρήστος του Γεωργίου, Μέλος Δ.Σ. (Εκπρόσωπος των Εργαζομένων)

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η νέα Πρόεδρος της ΟΛΛ Α.Ε., Ιωάννα Κουλουβράκη, δήλωσε τα παρακάτω:

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας καλή και δημιουργική θητεία. Η επιλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για όλους. Πρόκειται για μία σύνθεση, κατά την άποψή μου εξαιρετική, σε επίπεδο γνώσεων και επιστημονικής κατάρτισης που ευελπιστώ να πετύχει όποιον στόχο και να θέσει. Ευελπιστώ σε μία αγαστή συνεργασία τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους τοπικούς και θεσμικούς φορείς. Να μην ξεχνάμε ότι ο σημαντικότερος πόρος ενός Οργανισμού είναι πάντα το ανθρώπινο δυναμικό του. Θα ήθελα να δώσουμε το βάρος μας και εκεί. Ευελπιστώ στην ανάδειξη του Λιμένα του Λαυρίου σε Ανατολική λιμενική πύλη σε συνδυασμό με επενδύσεις που θα διασφαλίσουν τόσο έσοδα όσο και θέσεις εργασίας. Προσωπικά υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντά μου και στις προσδοκίες της θέσης που μου έχουν αναθέσει. Δεν θα μακρηγορήσω, επιφυλάσσομαι και προτείνω και στο Σώμα αφού θα έχουμε μία επαρκή ενημέρωση στο επόμενο διάστημα να δώσουμε τον σχεδιασμό μας βήμα – βήμα όντας σε θέση να γνωρίζουμε πραγματικά τις δυνατότητες του Λιμένα.

Ωστόσο θα τονίσω τρία πράγματα τα οποία θέλω να έχουμε ως βάση για την θητεία μας, όραμα -δουλειά-ανάπτυξη, με μοναδικό στόχο πάνω από όλα τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Εν συνεχεία ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Γεώργιος Βακόνδιος, δήλωσε με τη σειρά του:

«Θα ήθελα καταρχάς να σας συστηθώ. Είμαι οικονομολόγος. Επί 42 χρόνια εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, τα τελευταία 30 χρόνια σε θέσεις γενικού διευθυντή και διευθύνοντος συμβούλου. Θέλω να πω ότι είναι εξαιρετική τιμή να με προτείνει ο μέτοχος για διευθύνοντα σύμβουλο.

Κατάγομαι από μία πόλη που το επίκεντρό της είναι το λιμάνι και είναι η Σύρος,  η Ερμούπολη. Ξέρω ότι το λιμάνι είναι το σημείο αναφοράς οποιασδήποτε πόλης που φιλοξενεί ένα λιμάνι. Όταν μιλάμε όμως για ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας όπως είναι το Λαύριο θεωρώ ότι, εκτός του ρόλου που θα παίξει για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αλλά αποτελεί και ένα σημαντικό asset του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή των Ελλήνων πολιτών. Θα πρέπει να αποδώσει τα μέγιστα κυρίως λόγω των εποχών που ζούμε. Λέγοντας αυτά θέλω να υπονοήσω και να υπογραμμίσω ότι για μένα η διοίκηση έχει απολύτως τεχνοκρατικό χαρακτήρα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το λιμάνι έχει τεράστιες δυνατότητες. Θέλω να σας αποκαλύψω ότι πριν από επτά χρόνια είχα αρθρογραφήσει, χωρίς να ξέρω βεβαίως ότι σήμερα θα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, υπέρ της κρισιμότητας και χρησιμότητας του λιμανιού του Λαυρίου. Νομίζω ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες ανάπτυξης. Από κει και πέρα όμως, όπως είπε και η κυρία πρόεδρος μαζί με τους εργαζόμενους πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε. Πρώτον να πετύχουμε τους στόχους της εταιρείας και δεύτερον αν μπορούμε να τους υπερβούμε και κυρίως να χαράξουμε το μέλλον της εταιρείας σε ότι αφορά τις δραστηριότητές της».

https://www.oll.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

  • Ντάξει, τη Γιάννα μόνο μην αφήσετε να πάρει καμιά απόφαση και ίσως γίνει και τίποτα ποτέ (καλά, δεν έχουμε ελπίδες γενικά..).
    Πάντως φίλτατοι συμπολίτες, θα παρατηρήσετε γενικά πως κανένας πολιτευτής κόμματος δε χάνεται. Όποιος δεν εκλεγεί, κάπου θα βολευτεί από το κόμμα του. Ειδικά όταν βγαίνουν κυβέρνηση κιόλας, ουυ, κανείς δε μένει παραπονεμένος.
    Και μη χαίρεστε και οι πολύ αριστεροί, και σεις τα ίδια κάνατε

  • Στην πραξη επιτελους, η αποκομματοποιηση που εφερε το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ της ΔΕΞΙΑΣ. Οχι ποια δικα μας παιδια, επικεφαλης ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. Ο ορισμος της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.