Πραγματοποιήθηκε ο 12ος Περιηγητικός Περίπατος Δίανθου (Π.Ο.Π.) για το 2019

Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε ο 12ος για το 2019 Περιηγητικός Ορεινός Περίπατος του Δίανθου την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην Κοιλάδα της Σούριζας του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, στην περιοχή που εκτελεί έργα καθαρισμού και ανάδειξης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής εδώ και έναν περίπου χρόνο και στο Αρχαίο Μεταλλευτικό Εργαστήρι ‘’Ασκληπιακόν’’.

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς τόπους όχι μόνο της Λαυρεωτικής, αλλά και της Αττικής, με τρομερό ιστορικό, αρχαιολογικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον, με έργα απίστευτου μεγέθους και υψηλής τεχνολογίας, που κορυφώθηκαν κατά τους κλασικούς χρόνους! Της περιήγησης ηγήθηκε η αρχαιολόγος κα Μαρία Στάθη, που προΐσταται των έργων και η οποία με μεγάλη προθυμία αποδέχτηκε το αίτημα του Δίανθου, να μιλήσει για όλα όσα σημαντικά έχουν αποκαλυφθεί στην περιοχή! Η αρχαιολόγος δέχθηκε τα εύσημα από όλους τους συμμετέχοντες στη δράση, καθώς ήταν ομολογουμένως εξαιρετική! Το ενδιαφέρον για την περιήγηση ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, αν σκεφθεί μάλιστα κανείς ότι η περιήγηση ήταν συνεχώς υπό την απειλή βροχής , η οποία τελικά μας δρόσισε κατά το τελευταίο ημίωρο μόνο!

Οι συμμετέχοντες κάλυψαν όλο το ηλικιακό φάσμα, από παιδιά σχολικής ηλικίας έως και υπερήλικες! Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου κος Κοσμάς Αθανασιάδης με την σύζυγό του. Ευχαριστούμε θερμά τους παλιούς και νέους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, αψηφώντας τον άστατο καιρό και κυρίως την αρχαιολόγο κα Μαρία Στάθη, η οποία θα μας συνοδεύσει και σε άλλη δράση, σε άλλο- επίσης σημαντικό- χώρο του Εθνικού Δρυμού Σουνίου. Ακόμη ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και βεβαίως την προϊσταμένη κα Ελένη Ανδρίκου για τη συνεργασία αυτή.

Η περιήγησή μας ολοκληρώθηκε χαλαρά με γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο του Λαυρίου, όπου ο Πρόεδρος του Δίανθου ευχαριστώντας την αρχαιολόγο της προσέφερε αναμνηστικά, όπως την μπλούζα του φορέα μας, το σημαιάκι μας, αλλά και την αναμνηστική κούπα της πυροφύλαξης των μελών μας για το 2019! Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας ( ΔΙΑΝΘΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ) στο facebook για την επόμενη δράση μας!

Αρέσει σε %d bloggers: