Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τροπολογία στη Βουλή για να ανασταλούν οι ενστάσεις του Κτηματολογίου στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής!

Προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το Κτηματολόγιο στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής έθεσαν στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, οι βουλευτές Ανατ. Αττικής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου.

Το θέμα αφορά τις ενστάσεις οι οποίες κοινοποιούνται από το Κτηματολόγιο στους ιδιοκτήτες, βάσει των οποίων διεκδικούνται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής, ακίνητα ιδιωτών εκτός σχεδίου στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού αλλά και εντός σχεδίου όπως στη Σαρωνίδα, δυνάμει της 1151/1872 απόφασης του Εφετείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κ.κ. Βορίδη, Βλάχου και Οικονόμου «ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει το θέμα, το οποίο δεν αφορά μόνο την Ανατολική Αττική αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος συμφωνήθηκε να προωθηθεί τροπολογία με την οποία θα τίθενται σε αναστολή οι ενστάσεις, μέχρι την ανάρτηση των οριστικών εγγράφων του Κτηματολογίου των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού».

http://notioanatolika.gr