Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
"Δίανθος"ΕκδηλώσειςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με τον 14ο Περιηγητικό Ορεινό Περίπατο (Π.Ο.Π.) ολοκληρώθηκαν οι περιηγήσεις του Δίανθου για το 2019

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου με τον 14ο Περιηγητικό Ορεινό Περίπατο (Π.Ο.Π.) ολοκληρώθηκαν οι περιηγήσεις του Δίανθου για το 2019. Η περιήγησή μας υλοποιήθηκε στον Λόφο ‘’Μιχάλης’’ και στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας της Σούριζας του Εθνικού Δρυμού Σουνίου με τη μοναδική χειμερινή χλωρίδα που απαθανάτισαν οι φωτογραφικοί μας φακοί .

Λόγω μάλιστα της εντυπωσιακής -για άλλη μια φορά- παρουσίας του κόσμου δημιουργήθηκαν δύο ομάδες περιηγητών που ακολούθησαν κατά το ήμισυ της πορείας διαφορετικές διαδρομές. Γνωρίσαμε αρχαία μεταλλευτικά εργαστήρια με πλυντήρια μεταλλεύματος, δεξαμενές, μεταλλευτικά φρέατα, αρχαία κτίσματα, αλλά και νεότερα.
Ακόμη πραγματοποιήσαμε μία μικρή είσοδο σε  μεταλλευτική στοά της περιοχής.

Το σημαντικότερο όλων όμως ήταν η εντυπωσιακή συμμετοχή παιδιών σχολικής ηλικίας που ενθουσιάστηκαν από τη δράση και είχαν την ευκαιρία να μάθουν με βιωματικό τρόπο σημαντικά κεφάλαια της πλουσιότατης τοπικής μας ιστορίας.
Στην περιήγηση συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη φορά και ο πολιτιστικός σύλλογος ‘’Α.Τ.Ε. Δήμητρα’’ με έδρα την Ανάβυσσο, αλλά και άτομα από όλη την Αττική.

Με το πέρας της δράσης ακολούθησε συνεστίαση σε κατάστημα του Λαυρίου που εξελίχθηκε σε γλέντι κανονικό με τραγούδια και χορούς. Η γεμάτη ημέρα μας ολοκληρώθηκε με καφεδάκι σε καφετέρια της πόλης. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας στο Facebook : «ΔΙΑΝΘΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» προκειμένου να ενημερωθείτε σύντομα για το πρόγραμμα των Περιηγητικών Ορεινών Περιπάτων μας του α’ εξαμήνου του 2020!

Σας περιμένουμε στις επόμενες εξορμήσεις μας!